Ingen is – då blir Leksand vinnare

1 av 2
HOCKEY

FALUN. Leksand spolar isen och blir en dubbel vinnare.

Bokstavligen.

– Vi sparar stora pengar på att inte ha is i Tegera Arena. Träningsmatcherna kör vi i närområdet för att bygga Leksand, säger vd Christer Plars efter Leksands 4–2-seger mot Almtuna.

Leksand har inlett försäsongen med en seger och en förlust. Första segern kom på tisdagskvällen mot Almtuna, 4-2.

Leksandsmålen gjordes av finländaren Tommi Paakkolanvaara, Matias Lassen, Sondre Olden och Johan Porsberger.

Sett till matchbilden hade kanske ett oavgjort resultat varit mer rättvist, men Leksand var något mer effektivt vid mållägena.

Almtuna tog ledningen i matchen via ett klassiskt ryss-mål där pucken gick efter det berömda snöret när Selin, Lundin och Milton snurrade bort yra leksingar. Till slut var det Lundin som styrde in pucken.

Och samma kedja kvitterade matchen i den tredje perioden innan Matias Lassen avgjorde till 3–2.

Sondre Olden gjorde sedan 4–2 i öppen kasse.

Haukeland storspelade

Bäst i matchen var Leksands målvakt, hjälten från kvalspelet i våras, Henrik Haukeland och nye backen Benjamin Youds. Även Johan Porsberger var intressant att se på isen. Mycket speed i norrlänningen och kvicka händer.

Leksand har ett nytt upplägg på försäsongen och samtliga matcher som man spelar är utanför kommungränsen.

Ett grepp för att spara pengar.

Det är nämligen ingen is i Tegera Arena.

Isen läggs inte i matcharenan förrän sista augusti.

– Vår drift av arenan kostar 20 miljoner kronor per år. Mycket pengar. Nu har vi is i vår träningsarena, LRF-hallen, och där tränar A-laget fram till i september.

Leksand spelar sina "hemmamatcher" på försäsongen på olika platser i Dalarna och det skapar läge för många fans i länet att se sitt favoritlag.

– Våra träningsmatcher blir därmed gratis eftersom vi inte arrangerar dem. Inga utgifter för gästande lag eller domare. Det här är en bra lösning för Leksand och ett sätt att hålla våra kostnadsramar, säger Christer Plars.

ARTIKELN HANDLAR OM