Svarta final-sviten

Publicerad:

HOCKEY

Måste vinna – men ändrar inget: ”Vi tror på det vi gör”

vänds trenden?  Trots fem raka hemmaförluster vill Bert Robertsson inte prata mentala faktorer. ”Vi ska kraftsamla och tro på det vi gör”, säger han.
Foto: BILDBYRÅN
vänds trenden? Trots fem raka hemmaförluster vill Bert Robertsson inte prata mentala faktorer. ”Vi ska kraftsamla och tro på det vi gör”, säger han.

Fem raka finalförluster på hemmaplan.

Nu måste Skellefteå vinna – men att ta mental hjälp är inte aktuellt:

– Vi ska absolut inte börja snacka om mentala faktorer. Vi ska kraftsamla och tro på det vi gör, säger assisterande tränaren Bert Robertsson.

Skellefteå har dominerat svensk ishockey de senaste åren. Sex raka finaler talar sitt tydliga språk och är ett oerhört imponerande facit. Men de två senaste åren har laget radat upp en minst sagt anmärkningsvärd negativ finalsvit.

Fem raka förluster och hemmaborgen Skellefteå Kraft Arena har blivit ett spöke i stället för en framgångsfaktor.

”Har bra statistik”

Efter torsdagens förlust i Scandinavium är det 3–1 i matcher för Frölunda och ryggen mot väggen för seriesegraren.

– Vi lägger inte så mycket fokus på några förluster. Vi har en match på hemmaplan att vinna och har bra statiskt på hemmaplan sett över hela säsongen. Såväl i slutspel som serien. Och vad som varit i tidigare finalserier lägger vi ingen vikt vid över huvud taget, säger Bert Robertsson.

Måste ni inte tänka på något annat sätt för att vända trenden?

– Trenden mot Frölunda är den vi ska vända. Vi måste hitta marginaler framför båda målen. Det skickas in puckar från höger och vänster och där behöver vi snäppa upp för att komma till rätta med det här. Vi har mycket av spelet, men några stilpoäng delas inte ut. Det är målen som räknas.

Ändrar inga rutiner

Kan det bli aktuellt att prata om mentala faktorer eller ändra några rutiner?

– Alla som tittar på matcherna ser att det varit fyra fantastiskt jämna matcher. Vi ska absolut inte börja snacka om mentala faktorer.

Så ni kommer inte ändra någonting där?

– Din fråga var om vi skulle prata om mentala faktorer och det kommer vi inte göra. Det handlar om prestationen här och nu och vi har visat förut att vi kan leverera när det gäller som mest, säger Bert Robertsson.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!