NHL-svensken är klar för spel i SHL

HOCKEY

Nobbar moderklubben för topplaget

Foto: Dennis Everberg.

Dennis Everberg lämnar Nordamerika.

Colorado Avalanche-forwarden är klar för spel i Växjö.

– Det känns jätteskönt, säger han till klubbens hemsida.

LÖNELISTA: Så mycket tjänar spelare & tränare i Växjö

Efter säsongen 2013/14 lämnade Dennis Everberg moderklubben Rögle för spel i NHL. Han fick chansen direkt i Colorado Avalanche och svarade för 12 poäng (3+9) på 55 matcher.

Den här säsongen har forwarden ”bara” fått spela 15 matcher i NHL. I stället har han mestadels huserat i AHL-laget San Antonio Rampage där han levererat 40 poäng (15+25) på 54 matcher.

Väljer Växjö

Nu vänder han hem till Sverige.

Rögle har varit på jakt efter 24-åringens underskrift men i stället väljer Växjö Lakers.

– Dennis är en spelare vi följt under lång tid. En bra mix av storlek, skill och karaktär. Vår gemensamma ambition är att Dennis skall tillbaka till NHL och det genom riktigt bra utveckling och insatser hos Växjö Lakers, säger sportchefen Henrik Evertsson till Lakers hemsida.

”Jätteskönt”

Everberg själv är mycket nöjd med lösningen.

– Det känns jätteskönt att vara klar för Växjö Lakers som har gjort en inspirerande resa till att bli ett topplag i SHL på så kort tid. Jag ser mig själv som en skridskostark forward som är bra i spelet runt kassen. Min ambition är att kunna bidra med hårt jobb över hela banan och såklart göra något mål. Förhoppningsvis kan både jag och laget ha en framgångsrik säsong, säger han.

Så är läget i DITT SHL-lag!

ARTIKELN HANDLAR OM