Iskalla ute i Europa – kan hamna i Sverige

avLinus Norberg

HOCKEY

Men förra stjärntrion inte aktuell för SHL-klubben: ”Vi har ingen kontakt med dem”

Skellefteås förra stjärntrio hänger löst.

Men klubben har inga planer på att förstärka laget med varken Patrik Zackrisson, Daniel Sondell eller Mattias Ritola.

– Vi har ingen kontakt med dem, säger sportchefen Mikael Lindgren.

Många trodde att storhetstiden var över.

Skellefteå fick en mardrömsstart på SHL-säsongen och hade inte bara skadeproblem, utan radade upp fyra raka förluster innan laget kunde lätta på trycket utifrån med två segrar mot Karlskrona och mot Leksand i går.

Samtidigt som SHL-giganten har svikit på isen har tre av klubbens tidigare stjärnor haft en tung start på sina säsonger i Schweiz.

Bland flera utlandssvenskar som haft en tung inledning har Lugano-duon Daniel Sondell och Patrik Zackrisson, enligt schweiziska uppgifter, placerats på transfermarknaden.

Daniel Sondell.

”Inget som kommer ske”

Den sistnämnde vann Skellefteås interna poängliga förra säsongen.

Men Västerbotten-klubben har inga planer på att värva hem honom.

– Vi har koll på spelarna, framför allt de som spelat i Skellefteå tidigare. Men truppen vi startade med anser vi är bra nog för att fajtas om SM-guldet med, säger sportchefen Mikael Lindgren och berättar att han inte haft kontakt med exempelvis Zackrisson.

– Nej, absolut inte, det är inget som kommer att ske.

Hur resonerar du om ni blir erbjuden honom?

– Vad som händer i framtiden kan vi bara spekulera i. Vi blev erbjudna Ortio (Joni, målvakten) och valde att sajna honom, men just nu är det inte aktuellt att ta in någon ny spelare.

Vill själv tillbaka

Även Mattias Ritola, också i Skellefteå i fjol, har haft en tung start på sin säsong i Schweiz och har kopplats ihop med Leksand.

– Jag såg också något om det, men vi har inte haft kontakt med honom heller. Som sagt, vi har koll på alla utländska spelare, de som sagt att de vill hem och som det går dåligt för, men det är inte aktuellt med någon värvning just nu.

En som däremot uttryckt en önskan om att återvända till Skellefteå är Kirill Kabanov, som gjorde 29 poäng på 43 matcher i klubben för två säsonger sedan.

– Jag hade en fantastiskt bra tid där, ett jättebra land och ett härlig lag med trevliga spelare. Så absolut, skulle den chansen dyka upp så skulle jag ta den, säger ryssen till Norran.

ARTIKELN HANDLAR OM