Finske stjärnbacken klar för Linköping

HOCKEY

Kristian Näkyvä har skrivit på ett tvåårskontrakt

Foto: Kristian Näkyvä har tidigare spelat i Luleå.

Sportbladet har tidigare kunnat berätta att Kristian Näkyvä är överens med Linköping.

Nu är affären bekräftad.

– Kristian har ett stort driv att fortsätta utvecklas vilket gör att han passar väldigt bra in i LHC-modellen, säger General Manager Fredrik Emvall till Linköpings hemsida.

Så mycket tjänar spelarna i Luleå & Linköping

Säsongen 2014/2015 gjorde Kristian Näkyvä, 25, succé i Luleå. I grundserien stod han för 29 poäng på 55 matcher och blev med det femma i backarnas poängliga.

Finländaren skrev därefter på för NHL-laget Nashville Predators men efter ett år i AHL och farmarlaget Milwaukee Admirals återvänder han till SHL.

”Hört väldigt bra saker”

På sin hemsida har Linköping bekräftat värvningen av Kristian Näkyvä, en övergång som Sportbladet kunde avslöja för en månad sedan.

– Jag är väldigt glad och förväntansfull över att vara en del av Linköping Hockey Club och jag ser fram ett att börja jobba med laget och coacherna. Jag har hört väldigt bra saker om Linköping som organisation, säger Näkyvä till Linköpings hemsida.

”Offensivt skicklig”

Linköpings General Manager Fredrik Emvall menar att Näkyvä kommer ha en viktig roll i laget.

– Kristian är en offensivt skicklig back som tillhörde de främsta i SHL under sin sejour i Luleå. Vi är väldigt glada över att ha knutit honom till oss och han kommer att spela en stor roll i vårt lagbygge den kommande säsongen.

Kontraktet är skrivet på två år.

ARTIKELN HANDLAR OM