Forsberg suddenhjälte: ”Väldigt trevligt”

HOCKEY

NEWARK. Vi har kommit en bit in i mars.

Då brukar Filip Forsberg börja varva upp – och mycket riktigt:

Det var den 23-årige masen som satte det snygga sudden death-målet när Nashville gästade Colorado i natt.

– He he, ja, vi får väl hoppas att det lossande nu och blir så i år också, säger matchhjälten till Sportbladet efter 4–3-segern.

Övertidsperioden i Pepsi Center – som Nashville tvingade fram genom att kvittera till 2-2 med en dryg minut kvar – hade pågått 1.07 när ”Flipper” från Åkerö utanför Leksand slog till.

Han fick pucken i egen zon, stävade upp längs högerkanten, drog en Avalanche-back på blålinjen, skar in framför mål – och sprätte in avgörandet.

Hur snyggt som helst.

– Mja, jag fick mycket yta där och jag försökte väl bara se vem jag hade mot mig. Han blev lite stillastående på blålinjen och jag tog mig förbi och, tja, jag lyckades få in pucken. Väldigt trevligt, säger Filip när vi når honom efteråt.

Foto: David Zalubowski / TT NYHETSBYRÅN

”Styrkebesked”

Med det målet fixade han inte bara åttonde raka segern för Predators. Det var femte gången i rad laget kom tillbaka från underläge och vände och vann.

– Man önskar att vi inte försatte oss i den situationen så ofta, men samtidigt är det ju ett väldigt styrkebesked att vi hela tiden klarar av att komma tillbaka, fortsätter hjälten.

Som inte producerat så många mål på slutet, men förmodligen var denna artonde fullträff för säsongen starten på något stort, för det är i mars han brukar varva upp på allvar.

– He he, ja, vi får väl hoppas att det lossande nu och blir så i år också. Det vore ju skojigt.

Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm stod för varsin assist – och det gjorde Carl Söderberg och Anton Lindholm för Colorado också.

NHL-svenskarnas alternativa karriärer 00:38

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM