Djurgården värvar Jeff Tambellini

Foto: Tambellini i Växjö-tröjan
HOCKEY

Djurgården fyller på i forwardsleden.

I dag blev Växjös guldhjälte Jeff Tambellini, 32, klar för klubben.

- Vi har rekryterat Jeff dels för hans spelstyrka och dels för hans informella ledarskap, säger Joakim Eriksson till Djurgårdens hemsida.

Djurgården har haft några rejält tunga forwardstapp efter årets säsong. Patrick Thoresen, Marcus Sörensen och Tomi Sallinen har alla lämnat laget.

Men ombyggnationen rullar på för sportchef Joakim Eriksson. Han har sedan tidigare värvat in Gustav Possler, Patrik Lundh och Juuso Ikonen och i dag presenterade man nästa (den sista?) pusselbit: Jeff Tambellini.

Succé i AHL

Amerikanen, med 242 NHL-matcher på meritlistan, är därmed redo för sin tredje stint i Sverige. Efter en säsong i Modo 2013/14 värvades han av Växjö under våren 2015 där han med ett starkt slutspel (13 poäng på 18 matcher) var starkt bidragande till guldet.

Fjolåret spelade han i Syracuse Crunch i AHL och stod för fina 49 poäng på 65 matcher. Med 29 mål var han tredje bästa målskytt i ligan.

”Ska bli extremt roligt”

– Vi har rekryterat Jeff dels för hans spelstyrka och dels för hans informella ledarskap. Han har ett bra skott, är en naturlig målskytt och är svår att ta ifrån pucken. Han har erfarenhet och är väldigt professionell i sina förberedelser. Vi känner oss trygga i att han känner till svensk hockey och SHL sedan tidigare och även att han vet vilken resa som krävs för att bli framgångsrik. Jeff kommer på så sätt att bli ett viktigt tillskott till vår unga trupp, säger Joakim Eriksson.

Jeff Tambellini är sugen på en Stockholmsflytt:

– Det ska bli extremt roligt för mig och min familj att komma till Djurgården och Stockholm, säger Tambellini.

ARTIKELN HANDLAR OM