"Jag har inget minne av tacklingen"

HOCKEY

Långt kvar för Kim Karlsson

I slutet av januari sänktes Kim Karlsson av en huvudtackling. Två månader efter överfallet är fortfarande Kim Karlsson långt ifrån återställd.

– I vardagen känner jag ingenting men så fort jag anstränger mig får jag huvudvärk, säger han till vk.se

Kim Karlsson var på väg mot personligt poängrekord i Hockeyallsvenskan. Men i slutet av januari tog hans säsong slut efter en huvudtackling från Leksandsbacken Robin Jacobsson, som straffades med totalt nio matchers avstängning. De första veckorna var Karlsson mestadels inomhus och var helt orkelös.

– Jag tror inte jag ens hade hunnit promenera i 15 minuter innan jag fick huvudvärk. Då var det bara att börja på ruta ett igen, säger han till VK.se

Långt ifrån återställd

Trots att två månader har gått sedan överfallet är Kim Karlsson långt ifrån återställd.

– Det är väldigt mycket till och från. I vardagen känner jag ingenting men så fort jag anstränger mig får jag huvudvärk.

Många hockeyexperter rasade på Jacobssons tilltag – men huvudpersonen själv håller en annan profil.

– Jag har inget minne av tacklingen men jag såg den så fort jag vaknade till. Det var väl ingen regelrätt tackling, men det kan hända. Jag kan inte gå omkring och gräma mig över den, säger Kim Karlsson.

Besökt specialist

För att tillfriskna så fort som möjligt är nu Kim Karlsson i Luleå hos en specialist.

– Jag har träffat samma kiropraktiker här i Luleå som hjälpte Cam Abbott efter hans senaste hjärnskakning. Enligt henne kan man bara ha en hjärnskakning i ca 10-14 dagar och efter det är det någon annanstans skon klämmer. Jag har nu fått två behandlingar och nu kan jag i alla fall promenera någorlunda.

ARTIKELN HANDLAR OM