Malmö svarade direkt

Av: Hans Abrahamsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Blev av med serieledningen – tog tillbaka den tre timmar senare

Foto: BILDBYRÅN

GÄVLE. Frölunda petade ner Malmö från serieledning.

Tre timmar senare hade skåningarna tagit tillbaka den:

– Klart det var viktigt att studsa tillbaka, säger forwarden Andreas Thuresson efter 5–3 mot Brynäs i Gavlerinken.

Malmö gick fram som en ångvält i de fem första omgångarna och toppade serien överlägset.

Men efter bara åtta poäng på de fem senaste matcherna kunde Frölunda gå upp i serieledning efter sin seger mot Skellefteå i en tidig lördagsmatch.

Malmös svar kom några timmar senare. En tung bortaseger mot Brynäs gör att skåningarna åter toppar SHL:

– Ja, det var skönt. Nu blir det en riktig seriefinal på tisdag, säger Andreas Thuresson och syftar på att lagen möts i Göteborg i nästa omgång

Hur viktigt är det att fortsätta ligga högst i tabellen?

– Det är ett bevis på att vi spelar bra hockey och bra för självförtroendet. Nu får vi de där studsarna med oss och när vi får lägena hänger vi dit dem. Samtidigt vill alla lag slå den som leder så det gäller att fortsätta vara ödmjuka och jobba hårt varje dag och nöta in systemet.

Illa ute i första perioden

Nyckel till segern var att Malmö fick med sig 1–1 efter den första perioden trots klar dominans från Brynäs.

– Första perioden var vi inte riktigt vakna, men får ändå en sen kvitteringen med oss. Sedan spelar vi riktigt bra i de avslutande 40 minuterna och jag tycker vi vinner välförtjänt.

Målvakten Cristopher Nihlstorp fick förtroendet i mål och gjorde många viktiga räddningar. Inte minst i den första perioden.

– Skönt för ”Stoffe” att få vinsten i den här matchen och Oscar (Alsenfelt) har gjort det bra i de andra matcherna, säger Thuresson

Botten har blivit toppen

Förra säsongen kämpade Malmö i botten av tabellen. Den här säsongen talar allt mer för att Malmö är i toppen för att stanna.

– I år är vi ett lite mer spelförande lag. Förra året var det mer att vi anpassade oss efter de andra lagen. Då hade vi många nya spelare som inte hade varit i ligan tidigare. Nu har de som var med allsvenskan varit med ett år och så har vi fått in vinnarskallar. Spelare som har varit med och vunnit tidigare, säger Andreas Thuresson.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!