Stjärnan till attack efter Skånederbyt

Domarna medger misstag i matchen

ÄNGELHOLM. Två matchstraff och 14 tvåminutare. Efter Skånederbyt får domarna skarp kritik – och de öppnar själva för att de gjort misstag.

– Vi är kluvna när det gäller Filppula, säger huvuddomaren Morgan Johansson.

Följ ämnen i artikeln

Skånederbyt mellan Rögle och Malmö bjöd på 13 mål när Malmö vann med 7–6.

Men efterspelet handlar om domarnas insats. Framför allt två situationer rör upp känslor: Rögleforwarden Daniel Sylwanders matchstraff när han kolliderade med Malmöforwarden Nicklas Jadeland i slutet av första perioden samt Malmöforwarden Ilari Filppulas matchstraff när han kolliderade med Rögleforwarden Jack Connolly i den andra perioden.

Två offer för tacklingar

Varken Jadeland eller Connolly kunde fortsätta spela. När Sportbladet går in i domarrummet efter matchen bemöter huvuddomaren Morgan Johansson den kritik som uppstått från spelare, ledare och experter. Han står fast vid Sylwanders matchstraff, men öppnar för att situationen med Filppula kan ha varit ett misstag.

– Vi har tittat på situationen och är kluvna när det gäller Filppula. Vi tycker att han försöker hoppa undan, olyckligt nog kommer axeln rakt på Röglespelaren. Vi får se, vi äger inte situationen längre utan det gör situationsrummet och referensgruppen, säger Morgan Johansson.

Sågar domsluten rejält

Rögles tränare Anders Eldebrink är kritisk mot domsluten.

– Jag tycker att Sylwanders matchstraff är tveksam, säger Eldebrink.

– Och jag tycker absolut inte att Filppula ska ha fem minuter, för Jack är så lågt nere. Och det är offside på sjätte målet. Fyra domare som har bra betalt bör kunna kolla det.

Ilari Filppula, som åkte ut för checking to the head, var puckförande när han brakade in i Jack Connolly. Malmöstjärnan är också kritisk.

– Det är riktigt konstigt. Jag har aldrig sett en kille som har pucken få ett matchstraff för att han försöker undvika en smäll, säger Filppula.

Daniel Sylwander åkte på en charging. Han tycker inte heller att han förtjänade matchstraff.

– Det finns ingen mening för mig att åka och tackla honom när jag ska byta. Jag gör absolut inget med mening för att skada någon spelare, säger Sylwander.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!