SM-final – en ren förlustaffär för LHC

HOCKEY

Linköping kritisk till förbundet: "Vi får ingen hjälp alls. Det känns jobbigt"

Linköping har chans på sitt tredje raka SM-guld.

Men finalen mot Luleå blir en ren förlustaffär för topplaget.

– Det känns som att vi straffas för att vi är bäst, säger klubbdirektören Anders Mäki till corren.se.

Foto: LHC:s sportchef Kim Martin Hasson

Ikväll spelas den första finalmatchen mellan säsongens favoriter i Riksserien, Luleå och Linköping.

Serietvåan Linköping inleder på hemmaplan för att sedan resa upp till Luleå där antingen en eller två matcher väntar på lördag respektive söndag.

"Tråkigt att det blir så"

LHC får stå för hela resan som enligt corren.se handlar om flygbiljetter på 70 000 kronor och ett boende för ytterligare 30 000 kronor. Därmed avslutas säsongen, oavsett valör på medaljen, med en ren förlustaffär.

– Det klart att det är tråkigt att det ska behöva bli så. Det drabbar många lag säkert att gå till slutspel beroende på vilka man möter och det är något som är svårt att planera innan säsongen, säger sportchefen Kim Martin Hasson till Corren.

Startat en insamling

Klubbdirektören Anders Mäki tycker att någon form av ekonomiskt stöd borde betalas ut till klubbarna och är kritisk till förbundet.

– Nu känns det som att vi, och även Luleå, straffas för att vi är bäst. Vi får ingen hjälp alls. Det känns jobbigt. Vi jagar lägsta möjliga kostnad, men ingen tvekan om att finalen blir en förlustaffär för oss, säger Mäki.

Laget har nu startat en insamling där man kan swisha in valfritt belopp till tränaren Peter Frantz för att stötta resan till Luleå. Där samlades snabbt över 20 000 kronor in.

Kvällens första SM-final sänds på SVT Play. Sändningen startar 18.55.