”Skämdes när jag såg på reprisen...”

HOCKEY

Svenske stjärnan: ”Finns inga ursäkter”

Gabriel Landeskog crosscheckade Simon Despres i huvudet och stängdes av i tre matcher.

Nu bryter svensken tystnaden.

– Det finns inga ursäkter, säger han.

Foto: Gabriel Landeskog.

Natten till i torsdags, svensk tid, kom formstarka Anaheim Ducks på besök till Pepsi Center. Det blev en rolig tillställning för Colorado Avalanche (seger 3-0) men mindre roligt för den svenske lagkaptenen Gabriel Landeskog som svarade för ett fult tilltag i slutet av den tredje perioden.

”En dum grej”

23-åringen satte in en crosschecking mot huvudet på Anaheims Simon Despres och fick ett hårt straff av NHL:s disciplinnämnd som bedömde aktionen som ”vårdlös”. Landeskog stängdes av i tre matcher och tvingas även avstå cirka 1,7 miljoner i lön.

Nu talar han ut om övertrampet.

– Jag respekterar ligans beslut. Jag skämdes verkligen när jag såg reprisen av händelsen. Det finns inga ursäkter över huvud taget. Det där är inget som hör hemma i hockeyn. Det var bara en riktigt dum grej, säger svensken till Denver Post.

”Blir förbannad”

Colorado – som jagar en slutspelsplats – ska nu i väg på en ”road trip” och Landeskog reser med laget trots att han alltså är avstängd i tre matcher.

– Det handlar om att hålla sig i form. Men det är också det här som gör mig förbannad. Att vi har 13 matcher kvar att spela. Det är otroligt dålig tajmning (att bli avstängd) nu. Jag är verkligen inte nöjd med mig själv, säger han.

Landeskog har gjort 46 poäng (17+29) på 65 matcher den här säsongen.

ARTIKELN HANDLAR OM