Dåligt powerplay sänkte Djurgården - igen

avHenrik Lundgren

HOCKEY

GÖTEBORG. Fyra minuters powerplay för Djurgården vände matchen.

Åt fel håll.

– Frölunda dödar av det och tar över matchen, säger tränaren Robert Ohlsson efter 1–2-förlusten.

Tuff match direkt mellan två tippade topplag. Då blev powerplay avgörande. Eller Djurgårdens brist på powerplay. Trots att de fick spela fem mot fyra i fyra minuter (Ryan Lasch utvisad för hög klubba) i den andra perioden lyckades de inte spräcka nollan. Och då tog ändå Robert Ohlsson timeout mitt i också.

– Vi gör inget bra powerplay. Tyvärr svänger matchen där, Frölunda dödar av det och får energi och vi får inte det. De tog över efter det, säger han.

Ett sämre powerplay var Djurgårdens dilemma redan i fjol, men med förstärkningen av Dick Axelsson finns förutsättningar till förbättring. Tillsammans med bland andra Gustav Possler och Andreas Engqvist ställde Djurgården upp bra i ett PP-läge i den första perioden. Men sen…

– Fast jag tycker att vi skapar lite chanser ändå. Det ska bli mål, men puckjäveln studsar inte in. Vi har en del att jobba på, men jag tycker inte det är värdelöst om jag säger så, säger Axelsson.

”Dagens hockey är destruktiv”

Har det varit mycket powerplay-träning i sommar, med tanke på fjolåret?

– Vi gnuggar på, vi vet vad vi ska göra. Men sen, fan varenda lag är bra i boxplay. Många ligger på 90 procent och man ska vara glad även i fem mot fyra om man gör mål. Det är lättare att vara destruktiv än offensiv på de bitarna. Men det är klart det ska bli mål, det är ett övertag. Det är väl det som avgör matchen egentligen, gör vi mål där så vinner vi. I stället gör de turligt ett powerplay-mål på styrning. Men i dagens hockey så avgörs matcherna där, och vi gör inte mål då. Dagens hockey är destruktiv och det avgörs där tyvärr.

Känner du att Frölunda spelar annorlunda i år? Destruktivt?

– Det är klart att de backar hem, det är inte som på min tid här när vi åkte all in på offensiven. Men de är bra, strukturerade. Men vi förlorar på att vi inte gör mål tidigt i matchen. Vi kommer ut starkt, det enda vi gör fel är att vi inte gör mål. Jag har själv ett bra läge när vi kommer tre mot en, men… jag får väl skylla på en dålig dag eller något. En bra dag så gör jag mål, men det var något Frölundaspöke där och räddade nu. 

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM