Mårtensson en lysande vikarie

HOCKEY

Morrisons ersättare – en succé

Vikariatet har blivit ett drömjobb för Tony Mårtensson.

Just nu gör Linköpingsforwarden succé som ersättare för skadade Brendan Morrison.

– Nu har vi ju vunnit två raka, säger han efter 6–3 borta mot Brynäs.

Förra lördagen fick NHL-stjärnan Brendan Morrison kliva av isen i matchen mot Djurgården. Tre-fyra veckor väntas han bli borta och elaka röster har sagt att LHC inte kan vinna utan en komplett stjäntrio där Kristian Huselius och Mike Knuble också ingår.

– Därför känns det väldigt bra att det funkar bra även när han är borta. De fortsätter producera fast Tony spelar med dem, konstaterar coachen Roger Melin nöjt.

Vikarien själv är förstås lika glad. Efter några tröga matcher mot Brynäs tidigare under säsongen fick han nu komma tillbaka till gamla hemmaarenan Gavlerinken och visa sin klass.

– Man utvecklas enormt av att spela med de här killarna. De är ju NHL-stjärnor allihopa så det är bara att ta chansen nu, säger Mårtensson.

Fyra mål

Resultatet går inte att klaga på. Bakom 6–3-segern mot Brynäs döljer sig fyra mål från superkedjan, det matchavgörande 4–3 från Mårtensson själv.

– Det var skönt att vinna, viktigt när Timrå också vann. Vi slåss ju med dem om andraplatsen, säger Tony.

För Brynäs, klubben Mårtensson lämnade för spel i Nordamerika, ser det inte lika ljust ut. En ny förlust gör att de sju poängen upp till tian Luleå består.

– Det ser inte så bra ut för dem nu. Honken är grymt bra i mål men det räcker inte, säger Mårtensson om sitt gamla gäng.

Även om Johan Holmqvist var bra i målet så verkade Linköpingsspelarna inlästa på honom och satte skotten högt på plocksidan.

– Tyvärr ger vi bort lite för enkla mål. 4–3 för dem kommer direkt efter kvitteringen. Det där sista lilla saknas ännu, säger Brynästränaren Janne Larsson, som ändå var nöjd med nye tjecken Petr Sachl som anlände på matchdagen.

Het Sjödin

Men någon målproduktion från den senaste förstärkningen blev det inte. Det var Tommy Sjödin som med tre olika sorters mål (friläge, slagskott, styrning) höll Brynäs kvar i matchen.

– Efter 3–3 blev det lite darrigt, så det var skönt att få ledningen igen så snabbt. Vid 3–3 hade de plötsligt något att förlora. I läget de befinner sig i är det lätt att börja tänka så, analyserade Roger Melin.

Det utnyttjade Tony Mårtensson – som nu siktar på guld.

– Vi har definitivt ett lag som kan gå hela vägen, säger han.

Med eller utan Morrison verkar spela mindre roll i dagsläget.

Sportbladet - TT

ARTIKELN HANDLAR OM