Linköping gav Timrå en rejäl stjärnsmäll

HOCKEY

2–8 skapar stora problem för Timrå

Timrå åkte på tidernas stjärnsmäll hemma i Sydkraft arena – 2–8 mot Linköping och tredje raka förlusten på hemmais.

Timrå som tidigare varit nära nog oslagbara på hemmaplan har fått problem.

Stora problem.

– Det var länge sedan jag kände mig så här besviken efter en match. Vi var alldeles för ängsliga och spelarna ville inte alls ta sitt ansvar utan lämnade hela tiden över ansvaret till sina medspelare. Det håller inte, framhåller Timråtränaren Kenta Johansson.

Timrå kom helt snett in i matchen när Jussi Tarvainen pricksköt 1–0 direkt efter tekning efter en minuts spel.

Trots att Timrå fick en tursam kvittering då Jonathan Hedström fick in ett skott från minimal vinkel via duktige Linköpingsmålvakten Fredrik Norrenas skridsko så tände hemmalaget aldrig till.

Timrå fick spela i numerärt överläge vid fem tillfällen i första och andra perioden utan att det resulterade i något mål.

– Vi sköt en fasligt massa skott, men ingen var beredd att offra det där lilla extra som krävs framför motståndarmålet för att det ska ge utdelning, konstaterade Kenta Johansson.

Morrisonkedjan bjöd på målkalas

Om Timrås effektivitet i avslutningarna var nära nog obefintlig så var Linköpings spelare desto hungrigare och kallare. Firma Michael Knuble, Bredan Moirrison och Kristian Huselius skulle bli högt noterade på börsen efter sin uppvisning i Timrå som resulterade i fem mål. Det var iskyla och kall beräkning som gång på gång resulterade i både effektiva avslut och snygga mål.

– Det finns hur mycket som helst att plocka fram på pluskontot idag. Det var inte bara de fem målen från Morrison-gänget, utan hela laget spelade klokt och gediget. Det var en skön seger för kollektivet. Extra roligt var att vi äntligen kunde göra mål i powerplay. Två gånger dessutom, säger Linköpings assisterande tränare Mattias Elm.

Skön revansch

Det var ingen tvekan om att Linköping ville vinna slaget om andraplatsen i elitserien. Det blev också en skön revansch efter de två förluster som östgötarna noterat i de två tidigare mötena med Timrå.

Linköping stärkte självförtroendet rejält inför de avslutande omgångarna i elitserien medan Timrås självförtroende fått sig en tung knäck.

– Nu väntar Frölunda i Göteborg och det är en match där vi har allt att vinna. Det finns ingen rimlig förklaring till dagens genomklappning, speciellt inte med tanke på att vi gjorde en bra match nu senast då vi besegrade HV i Jönköping.

Kiprusoff darrig

I Jönköping var Timrås NHL-målvakt Miikka Kiprusoff strålande. I mötet mot Linköping stämde ingenting för den finländske världsmålvakten, som agerade som en pojklagsmålvakt i jämförelse med elitserien bäste målvakt Fredrik Norrena i Linköping. Norrena gjorde än en gång en nära nog hundraprocentig insats.

TT

ARTIKELN HANDLAR OM