Bröt dystra trenden – på 28 sekunder

HOCKEY

Skellefteå har varit inne i en målfattig formsvacka.

I kväll bröts den trista trenden – på 28 sekunder.

Två snabba mål gav till slut en 4–1-seger mot Rögle.

– Vi kämpar och sliter, säger Joakim Lindström.

Foto: OLA WESTERBERG / BILDBYRÅN

Den senaste veckan har Skellefteås spel och målproduktion hackat ordentligt. Bortaförlusten mot HV71 med 1–3 följdes upp av ett 0–3-nederlag hemma mot Frölunda.

Och överhuvudtaget har västerbottningarnas form varit dålig efter jul med endast tre trepoängare på tolv matcher och laget har trillat ned till åttondeplats i tabellen.

Det såg tungt ut i drygt 32 minuter även mot Rögle.

”Deras tur att slarva”

Sedan small det två gånger på 28 sekunder:

1–0 (12.16) genom Jesper Olofsson som kom ren på vänsterkanten efter en fin passning av Johan Alm. 25-årige Olofsson snärtade upp pucken högt bakom Rögles målvakt Ville Kolppanen.

2–0 (12.44) slog Joakim Lindström in – också det högt bakom Kolppanen – efter att Oscar Möller tog vara på ett Rögle-misstag och passade fram Lindström.

Rögle reducerade med 31 sekunder kvar av perioden genom Ted Brithén.

– I första var vi lite slarviga, denna period var det deras tur att slarva lite, sa Jesper Olofsson till C More i den andra pausen.

Sportbladet kunde i måndags avslöja att Jesper Olofsson är klar för Färjestad till nästa säsong. Men det är inget han själv ville bekräfta i tv-sändningen.

CM: Hur har du påverkats av det som skrivits den senaste veckan?

– Egentligt inte så mycket. Jag har inte uppfattat så mycket.

CM: Har du skrivit på för Färjestad?

– Nä, det är ingenting som är klart. Jag vet inte var alla spekulationer kommer ifrån.

Fortfarande tabellåtta

I den tredje perioden, med 7.22 kvar, kom 3–1 i powerplay när Linus Lindström fick pucken på sig och styrde in den i kassen.

Med två minuter kvar tog Rögle ut Ville Kolppanen och jagade reducering med sex utespelare.

Halvminuten senare blev det 4–1 trots att pucken aldrig gick in i mål. Pär Lindholm fälldes nämligen när han skulle sätta den i tom kasse och regeln säger då att mål ska dömas.

Trots segern är Skellefteå fortfarande tabellåtta. För Rögles del är det också status quo, tolva i tabellen, eftersom även Mora (2–7 mot Växjö) och Karlskrona (2–3 mot Linköping) nedanför förlorade i kväll.

– De två snabba målen gav momentum. Spelmässigt var det sådär. Men vi kämpar och sliter, sammanfattade Joakim Lindström insatsen i C More.

ARTIKELN HANDLAR OM