”Jag ville bara försvinna under isen”

HOCKEY

GÖTEBORG. Hans självmål avgjorde matchen.
Efteråt var det en deppig Fredrik Styrman som försökte förklara.
– Jag ville ju bara försvinna ner under isen, så var det ju.

Ledning med 2-0 efter den första perioden, men Victor Olofssons två powerplay-mål försvann från radarn efter att Frölundas nyförvärv Fredrik Styrman gjort säsongens märkligaste mål. I egen bur.
– Jag gör det jättedåligt, det är bara att lägga sig platt, säger han bedrövat.
Växjös Brendan Shinnimin lyckades inte förvalta sitt friläge, utan fick nöja sig med att lägga in pucken framför mål. Där stoppades den av Johan Gustafssons klubba, men när Styrman skulle slå undan pucken sköt han i stället rakt på Gustafssons benskydd, och in i det egna målet.
– Jag vet inte… Jag har ingen koll på vad jag har i ryggen och försöker lägga ut pucken i sarghörnet, men… Tyvärr är det sånt som händer i idrott. Det är en del av livet.
Han sitter ensam i ett tystlåtet omklädningsrum och har definitivt inte det tidiga årets roligaste kväll. Omgiven av reportrar försöker han hitta orden.

”Mår bra – som människa”

Hur mår du?
– Jag mår bra. Som människa. Som hockeyspelare mår jag sämre. Det gäller att skilja på de två. Det måste gå att komma vidare, man gör misstag hela tiden i livet.

Går det att beskriva känslan just sekunderna efter målet?
– Nej, jag vet inte. Det såg väl alla hur jag kände? Man ville ju bara försvinna ner under isen, så är det. Men det är en del av sporten, säger han och skrattar uppgivet.

”Upp på hästen igen”

Det hittade ingen isvak?
– Nej, fan heller, så illa är det inte. Det är bara upp på hästen igen, det är träning i morgon.

Snöpligaste målet du varit med om?
– Ja, definitivt. Jag vet inte vad jag ska säga, det var jättedåligt av mig. Gör jag om det tio gånger så sätter jag den i sarghörnet nio gånger.

ARTIKELN HANDLAR OM