Nytt pris på NHL Awards – namnges efter legendaren

Foto: Charles Krupa / TT / NTB Scanpix
Willie O'Ree.
HOCKEY

”Willie O'Ree Community Hero Award” är NHL:s senaste pris som ska uppmärksamma människor och engagemang som förbättrar ishockeyn.

Den första pristagaren kommer att tillkännages på NHL Awards i Las Vegas senare i år.

– Det kommer att belysa många människor inom hockeygemenskapen som delar en tro, passion och vision för hockeyns framtid, säger den före detta Boston Bruins-spelaren Willie O'Ree.

NHL tillkännager uppkomsten av ett nytt pris som kommer delas ut på NHL Awards 2018, i Las Vegas. Det handlar om ”Willie O'Ree Community Hero Award” – ett pris som fått sitt namn efter ishockeyspelaren Willie O’Ree, den första (1958) färgade spelaren att spela i NHL.

Priset är tänkt att uppmärksamma engagemang som förbättrar människors liv och stärker band genom ishockey.

Det går till en person (ej inom NHL:s organisation eller i någon av dess klubbar), ett lag, en liga eller en förening som bäst utnyttjar hockeyn som en plattform för deltagare att bygga en karaktär och viktiga livserfarenheter.

Alla kan nominera

– Jag tror på ungdomarna, och på den goda kraften som varje tjej och kille kan utvinna ur en ishockeymatch. Jag är hedrad att få ett pris uppkallat efter mig. Det kommer att belysa många människor inom hockeygemenskapen som delar en tro, passion och vision för hockeyns framtid, säger O’Ree till NHL:s hemsida.

Från och med 1 maj kan vem som helst, via NHL:s hemsida eller genom sociala medier, nominera en tänkbar vinnare av priset. Sedan kommer en jury, där Willie O’Ree ingår, välja ut sex favoriter som folket sedan kan rösta på.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM

NHL