Tvingas sluta

HOCKEY

Skador stoppar Edvin Frylén: Jättejobbigt

Luleås forwardsstjärna Johan Harju är korsbandsskadad och kan missa elitseriepremiären.

För Djurgårdsbacken Edvin Frylén är karriären över.

– Naturligtvis känns det jättejobbigt, säger Frylén.

Foto: karriären är över Djurgårdens back, 32-årige Edvin Frylén har hoppats in i det sista – men nu är det slut med hockey.

Efter 13 elitseriesäsonger tvingas 32-årige Frylén ge upp karriären. En trasig menisk och broskskador på ledytorna gör att Fryléns knäled inte tål den belastning som krävs.

Redan i november förra året – då Frylén opererades för en skada på yttre menisken – upptäcktes att allt inte stod rätt till. Ytterligare ett ingrepp efter säsongen visade att knäet var i ännu sämre skick än vad som först hade upptäckts.

De senaste fem månaderna har Frylén kört ett rehabprogram på egen hand för att försöka bygga upp det sargade knäet. Men efter bara några träningspass på is kände den storväxte backen att det inte fungerade.

”Hoppats in i det sista”

– Jag hade inget riktigt tryck i skridskoåkningen, dessutom svullnade knäet upp väldigt mycket.

Tillsammans med Djurgårdens medicinska team har Frylén tagit beslutet att karriären är över.

– Även om jag vetat om situationen har jag hoppats in i det sista, och naturligtvis känns det jättejobbigt. Det här är så himla färskt att jag inte fundera någonting över framtiden, jag måste smälta det här först, säger Frylén.

En spelare som missar försäsongen är Luleåforwarden Johan Harju, 22. Men trots att det främre korsbandet är av räknar Luleås läkare Yelverton Tegner med att Harju ska vara spelklar till premiärmatchen mot Djurgården den 18 september.

– Johan är så pass bra muskelärt att jag är övertygad om att det inte behövs någon operation. Dessutom är operation inte alltid det bästa för de här killarna. På lång sikt kan det till och med bli sämre om man opererar, säger Tegner.

Skadan skedde i samband med en landhockeyträning tidigare i somras, och knäet klarade inte av belastningen när Harju gick på is.

ARTIKELN HANDLAR OM