"Att han vaknar nu är synd för honom"

Foto: Bildbyrån
HOCKEY

Är det hockeyallsvenskans fel att Modo straffas av spelschemat?

Nej, anser ligans vd.

– Helt baklänges av Andreas Johansson, att han vaknar nu är synd för honom. Han är inte förberedd. Schemat har varit klart sedan i maj, säger, Stephan Guiance, vd för Hockeyallsvenskan.

Modos tränare är mycket besviken på hockeyallsvenskan.

Han anser att ligan inte jobbar hårt, inte svarar på mejl och att den inte varit behjälplig i Johanssons mål, förhoppning, att flytta två viktiga matcher kommande onsdag och fredag.

Bakgrunden är att fyra Modo-juniorer tagits ut till U19-landslaget. De kan alltså inte vara med i streck-matcherna mot Tingsryd och AIK onsdag och fredag. Ett bakslag för laget, som jagar en plats i kvalet till SHL.

– Jag har bett om att de ska få stanna hemma. Jag får ingen förståelse och ligan (hockeyallsvenskan) svarar inte. Vet inte hur de tänker. De går omkring och lallar och jobbar inte på helgerna och drar fötterna efter sig, det är Kalle Anka över hela skiten, säger han till allehanda.se.

Har godkänt schemat

Givetvis har hockeyallsvenskan uppmärksammat Johanssons utbrott.

Men har lite förståelse för att han agerar, och reagerar, som han gör.

– Spelschemat har varit klart sedan i april eller maj. Klubbarna har många synpunkter och vi försöker få ihop ett schema som passar alla. Hockeyallsvenskan ägs av Modo, bland annat, så vi har ingen egen agenda. Vi vill göra det så bra som möjligt för våra ägare, däribland Modo, säger Stephan Guiance, vd för Hockeyallsvenskan.

Han berättar att schemat har varit ute på remiss och att Modo godkänt den slutgiltiga versionen. Den som nu alltså innebär att Modo spelar två matcher under det som populärt kallas för landslagsuppehållet.

”Borde vara bättre förberedd”

– Vi tar inte ledigt i vår serie, som SHL gör. Det är för att klubbarna inte får ihop schemat. Deras önskemål. Vi måste spela matcher kommande vecka för att få ett schema i harmoni, säger vdn.

Han ser gärna att Andreas Johansson är med på nästa möte där schemaläggning ska utföras. Det är en utmaning att få ihop alla matcher och speldagar.

– Ja, han får gärna vara med. Det är ett avancerat pussel som vi lägger med tanke på alla restriktioner som finns, bland annat i Malmö och i Stockholm.

– Att Andreas vaknar nu är synd. Det är helt baklänges eftersom Modo godkänt schemat. Han borde vara bättre förberedd och tagit upp det här i våras. Att han vaknar nu är synd för honom, säger vdn.