Wikegård: ”Kommer att bli ledare igen”

Foto: CARL SANDIN, BILDBYRÅN
HOCKEY

De senaste elva åren har han tillbringat med att kritisera andra tränare i en tv-studio.

Men snart kan Niklas Wikegård själv vara tillbaka i hockeybåset.

– Jag är jättesugen att komma in i en förening där man får vara en viktig pusselbit i ett stort pussel, säger C More-experten till 24Uppsala.

Han har spelat elva matcher för Brynäs i SHL (dåvarande elitserien) och haft tränaruppdrag i bland annat Väsby, Boden, Malmö och Djurgården.

Men sedan Niklas Wikegård lämnade Stockholmsklubben 2005 har det inte blivit några fler roller inom svensk hockeyelit.

I stället har han profilerat sig genom tv-rutan, först som expert på SVT och sedan på TV4 och C More.

Har nobbat utlandserbjudande

Men nu avslöjar 53-åringen för 24Uppsala att han börjar längta tillbaka till en ledarroll.

– Jag kommer vara ledare igen. Jag trodde jag var helt klar med att vara tränare, och trodde aldrig jag skulle säga det här. Men jag är sugen och kommer att vara ledare igen någonstans men det kommer inte ske de närmaste åren, säger Wikegård till 24Uppsala som träffar honom på hans gym i Sigtuna.

Wikegård meddelar att han inte fått några erbjudanden i Sverige, men däremot i Schweiz. Han menar att han troligtvis skulle vara en bättre ledare i dag än den han var för elva-tolv år sedan.

”En drömförening”

– Jag tyckte att jag var ganska duktig som ledare redan då och började få kontroll på det hela. Men jag tror att jag skulle kunna vara ganska mycket bättre nu.

Inte minst Almtuna kan komma att bli ett spännande alternativ med tanke på de byggplaner som finns på en ny hockeyarena i Uppsala.

– Almtuna kommer vara en drömförening om några år när man kommer in i nya hallen. Det kommer inte vara en drömförening bara för mig, utan jag tror att det kommer vara en kö med ledare som vill vara i en sådan förening, säger Wikegård.