Toronto förstärker inför slutspelet – tar in kapten

Publicerad 2021-04-12

NEW YORK. Toronto Maple Leafs går ”all in” för att vinna sin första Stanley Cup på 54 år.

De trejdade redan i natt till sig Columbus-kaptenen Nick Foligno och Calgary-målvakten David Rittich.

NHL:s trade deadline väntar först ikväll – 21.00, svensk tid – och merparten av bytesaffärerna brukar äga rum timmarna innan det klockslaget.

Men vissa klubbar är alltid extra angelägna om att förstärka sina trupper och agerar så fort det går – och i år är Toronto Maple Leafs alltså just en sådan klubb.

Under natten trejdade de till sig både Columbus Blue Jackets mångårige kapten Nick Foligno och David Rittich, tjecken som var förstemålvakt i Calgary Flames tills Jacob Markström anlände i höstas.

Ryktades om Ullmark

I Foligno-dealen, som också inkluderade en mellanaffär med San Jose och innebär att även Stefan Noesen får ta sig till Toronto, fick den hårdsatsande general managern Kyle Dubas ge upp ett förstaval i årets draft och ett fjärdeval 2022 – och Rittich kostade ett tredjeval nästa år.

Det har länge ryktats att Leafs också jagat svenske Buffalo-keepern Linus Ullmark, men med Rittich säkrad lär det inte bli något med det.

Ytterligare ett antal trejder ägde rum under natten. New York Islanders bytte exempelvis till sig Ottawas backveteran Braydon Coburn mot ett sjundeval i 2022-draften, Boston Bruins tog Mike Reilly från samma Ottawa och skickade ett tredjeval 2022 i andra riktningen, Montreal köpte Jon Merrill av Detroit för ett femteval i år samt forwarden Hayden Verbeek – och såg tog New Jersey Devils över Jonas Siegenthalers kontrakt från Washington.