Officiellt: Linus Omark återvänder till Luleå

Linus Omark är hemma.

Hemma i Luleå.

– Det känns väldigt bra att jag får återvända till Luleå Hockey och få dra på mig föreningens färger igen, säger 34-åringen.

34-årige Linus Omark slog igenom i Luleå och var kvar i klubben fram till 2009/2010 då han lämnade för Dynamo Moskva.

Därefter har karriären fortsatt i klubbar som Edmonton Oilers, EV Zug, Jokerit, Salavat Yulaev Ufa och – nu senast – schweiziska Geneve, där han den gångna säsongen noterades för 23 mål och 48 assist på 59 matcher i grundserien.

– När vi väl fattat ett beslut i familjen att flytta hem så känns det nu väldigt bra att jag får återvända till Luleå Hockey och få dra på mig föreningens färger igen. Jag längtar redan nu till att vi kommer samlas igen och gå på is tillsammans om mindre än en månad, säger Omark i en kommentar på klubbens hemsida.

– Det är en lång säsong och hårt jobb som väntar för mig och för hela laget. Tanken är att jag skall visa hela mitt register och bidra med dom saker som jag är duktig på. Och jag brinner verkligen för att få vinna tillsammans med Luleå Hockey och att vi skall addera ytterligare SM-guld till föreningen.

Även Linus Fröberg klar

GM Stefan Nilsson:

– När det gäller våra ambitioner inför säsongen så siktar vi högt. Vi skall göra en bättre säsong än den förra – både placeringsmässigt i grundserien och i SM-slutspelet – vilket vi känner är en rimlig målsättning. Därför känns det jättebra att få addera en fantastisk spelare som Linus Omark till Vårat Gäng. Alla vet vad han presterat under sin karriär och det skall bli oerhört roligt att få jobba med honom igen.

Omark har skrivit på ett treårsavtal (1+2), där han har möjligheten att återvända till Geneve säsongen 2022/2023.

Luleå meddelar även att 28-årige Linus Fröberg, senast från HV71, är klar för klubben.

– Det skall bli otroligt kul att flytta norrut. Jag ville spela i ett topplag och vara med och utmana om guldet. Och det känns det som att vi kommer kunna göra i Luleå Hockey kommande säsong. Känslan är att det finns alla ingredienser som behövs för att vi skall kunna göra något riktigt bra av det, säger Fröberg.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!