”Man kände sig frisk - men lungorna fungerade inte”

Linus Klasen
Linus Klasen

Nu är Luleå tillbaka i full form efter coronautbrottet.

Då väljer Linus Klasen att berätta om den tuffa tiden.

– Man kände sig frisk, men lungorna fungerade inte, säger han.

Många lag i SHL har drabbats av corona.

I Luleå slog viruset till med full kraft i slutet av oktober och början av november. Exakt hur många spelare som verkligen smittats har klubben inte velat bekräfta, bara att det var ett flertal.

Var sjuk i tolv dagar

En som drabbades var Linus Klasen och nu när både han och laget är helt återställt och dessutom spelar riktigt bra hockey väljer han att berätta om den tuffa tiden.

När Luleå kom tillbaka efter sitt spelförbud åkte laget på några förluster och det var uppenbart att spelarna inte orkade som vanligt.

– Jag var sjuk i ungefär tolv dagar. Jag var snorig och nyste, men slapp feber. Sedan väntade lite karantän, säger han.

Hur var den första tiden efteråt?

– Det var tufft för lungorna. Men nu börjar det bli bättre och bättre och det känns riktigt skönt.

Går det att beskriva känslan att spela just efter coronainfektionen?

– Det var jäkla märkligt. Det sätter sig liksom på lungorna. Man känner sig frisk, men man orkar inte och har svårt att få ner pulsen.

Sämre återhämtning, alltså?

– Exakt. Vi var verkligen sega, men alla lag går igenom det. Det är som det är.

För varje match som gått har dock Luleå allt mer börjat återfå sin form och på de senaste matcherna är det egentligen bara en bortaförlust mot HV 71 med 5-1 som kan ses som ett misslyckande.

– Men det berodde mest på att vi missade otroligt många chanser. Vi släppte till för mycket, men borde ha vunnit med 10-5 om vi ser till hur matchen såg ut.

Hittat tillbaka till formen

Mot Skellefteå kom däremot en riktig fullträff där Luleå gjorde en av sina bästa matcher för säsongen. Ett tydligt bevis på att laget nu är helt återställt.

– Ja, vi har studsat tillbaka och är ”back on track”. Men det gäller att vi är aktiva och rör på fötterna. Får vi till vårt give-and-go och tar det som bjuds där ute är vi svårslagna. Vi skapar många lägen i varje match, det gäller bara att sätta dit dom också.

Det gäller inte minst för Klasen själv. Hans återkomst i Luleå har bjudit på vacker hockey, men inte riktigt den poängproduktion som både han och klubben hade hoppats på.

I kväll ställs Luleå mot Malmö.

– Det är en viktig match. För oss gäller det att fortsätta på den här inslagna vägen. Men det är en konstig säsong. Man kommer in i flowet och så drabbas något lag. Är det inte vi så är det något annat och så flyttas det matcher.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN