Djurgårdens mardröm: Stjärnan borta länge

De stora skadeproblemen i Djurgården fortsätter.

Klubben meddelar nu att Marcus Högström blir borta på obestämd tid.

Det är lagets ledande back med viktig roll i powerplay och mest speltid av alla spelarna.

Marcus Högström fick lämna matchen mot Skellefteå på Hovet på lördagskvällen.

Nu går Djurgården ut med att den 31-årige stjärnbacken har åkt på en överkroppsskada och är borta tills vidare.

Dick Axelsson utgick också i matchen efter att ha täckt ett skott som tog illa på foten. Forwardsprofilen tvingades uppsöka sjukhus men röntgen konstaterade att inget var brutet.

Varken Marcus Högström eller Dick Axelsson var med på måndagsförmiddagens träning, men Dick Axelsson rapporteras eventuellt kunna spela matchen på tisdagskvällen.

Tappar i tabellen

Skellefteå vann med 2–0 och annars så hemmastarka Djurgården har fyra raka förluster på Hovet. Totalt har Stockholmslaget bara en seger på de nio senaste matcherna.

Sedan tidigare är andrecentern Sebastian Strandberg borta på obestämd tid på grund av en underkroppsskada. ”Basse” har missat de tre senaste matcherna.

Centern Jacob Josefson och forwarden Manuel Ågren i förstakedjan drabbades av hjärnskakning borta mot Rögle i tisdags, men båda har börjat träna igen. ”Manne” kan vara aktuell för spel på tisdagskvällen, medan ”Josef” uppges vara ”dag till dag” och klev av träningen tidigt.

Den här veckan spelar Djurgården hemma mot HV71 och Färjestad på tisdagskvällen respektive torsdagskvällen. På lördagseftermiddagen väntar Leksand i Dalarna.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!