Zibanejad ut skadad i tunga förlustmatchen

NEW YORK. Det var natten när New Jerseys draftetta Jack Hughes fick sitt stora genombrott.

Så det hjälpte inte New York Rangers avlossade 50 skott i slaget om Hudson River på Madison Square Garden.

Värst av allt för Manhattan-laget: Målskytten Mika Zibanejad åkte i slutminuterna på en skada och kan i värsta fall bli borta ett längre tag.

– Jag har ingen information ännu, säger coachen David Quinn Devils 4-3-seger.

Exakt vad som hände är oklart, men i en situation under Rangers jakt på kvittering i slutminuterna gjorde Mika Zibanejad illa en arm – och när det var dags för den verkliga finalpushen, vilken han skulle varit självklar del av, satt den 27-årige stockholmaren kvar i båset och grimaserade.

Ordet ”Fraktur” ville ingen ta i sin mun i natt, men det var dessvärre svårt att inte tänka på.

– Jag har ingen information om hur det är med honom ännu, säger coachen David Quinn och ber att få återkomma efter undersökning under onsdagen.

Innan den olyckan hade Mika toppat den hittills mest inspirerande insatsen för säsongen genom att spräcka sin nolla med ett sylvasst skott från snäv vinkel.

Bästa matchen sedan NHL-debuten

Men det hjälpte alltså inte – och det gjorde inte heller det faktum att ”Blueshirts” efter en svag start började peppra puckar på MacKenzie Blackwood och till slut noterades för 50 skott på mål. 

Han, Blackwood, var strålande – och dessutom gjorde alltså Jack Hughes, den omsusade draftettan från 2019, sin bästa match sedan NHL-debuten förra säsongen.

Med två mål och en assist – plus ytterligare en assist till ett PK Subban-mål som blev bortdömt – lade han grunden till Devils 4-3-seger mot ärkerivalen från Manhattan.

Det var nästan som att han ville visa Rangers egen draftetta från i höstas, Alexis Lafreniere, vem som verkligen är den store unga stjärnan i Metropolitan-området…

– Coachen tror på mig och jag måste leverera. Hittills har jag och mina kedjekamrater lyckats med det. Det känns jättebra, säger ynglingen.

Läs mer om vårens hockeyfester:

Allt om Hockey-VM 2021: Spelschema, tv-tider och datum
Stanley Cup 2021: Allt om slutspelet i NHL

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!