Hudiksvall hakar på i toppen av kvalserien

Men tränaren kritisk: ”Ingen superinsats”

Glada Hudik fortsätter göra skäl för sitt smeknamn.

Hockeyettans ungdomliga kompani utmanar på allvar i toppen av kvalserien efter att man lyckats hålla frejdiga Mariestad stången och inkasserat tre viktiga poäng.

– Vi gör en bra bortamatch och det är starkt att vinna, men rent spelmässigt var det ingen superinsats, säger Hudiksvalls tränare Dennis Hall till Sportbladet.

SE HELA SLUTSPELET I HOCKEYETTAN LIVE HÄR

Trots förra veckans coronaavbrott går Glada Hudik från klarhet till klarhet.

Gästerna slog till först när Christoffer Jansson skickade en läcker puck på bladet till Henrik Marklund som i nästa skede tryckte dit 1–0.

Repliken lät dock inte vänta på sig och bara minuter efteråt tryckte Joonas Alanne in en puck som dansade på mållinjen och kvitteringen var ett faktum.

– Jag tycker kanske inte gör någon höjdarinsats, men vi försvarar oss på ett bra sätt. Vi har en period i andra där vi får ett jävligt bra tryck på dem men sen blir vi små och backar av och tredje handlar det bara om att försöka få kontroll och försvara oss, säger Hall.

”Ska försöka rida den här positiva vågen”

Och väl i tredje drog gästerna iväg genom mål av Sebastian Björnstad – och BoIS var i brygga – åtminstone på resultattavlan.

På isen satte hemmalagets allt de hade på att jaga vilket till sist renderade i en 2–3-reducering signerad Douglas Lögdahl – men det räckte inte hela vägen.

Istället höll Hudiksvall undan och tar rygg på Troja/Ljungby i toppen av kvalserien, bara en poäng bakom.

– Det är självklart positivt. Nu tar vi oss an Mariestad igen på måndag och då får vi se vad det är för typ av Mariestad vi möter. Jag tror vi måste lyfta upp spelet och bli mer puckdrivande än vi är idag. Men vi har ett bra läge och ska försöka rida på den här positiva vågen, säger Hall.

För Mariestad fortsätter därmed kvalspelet i samma dystra takt och BoIS ligger kvar i botten, fortfarande utan att ha spelat till sig en poäng och är i praktiken ute ur striden om avancemang.

Se hela slutspelet i Hockeyettan med Sportbladet plus

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!