Supertalangen avgjorde med drömmål

NEWARK. Ska det bli Jack Hughes år i NHL?

Nog såg det så ut när han när han i natt avgjorde New Jersey Devils hemmapremiär mot Chicago med decenniets kanske snyggaste övertidsmål.

– Ändå tycker jag att min insats ikväll var ordinär, säger den 20-årige superbegåvningen efter en 4-3-seger även Andreas Johnsson bidrog till med ett mål.

Man ska akta sig för att dra för långtgående slutsatser när föreställningen precis börjat, men efter några år när han känt sig fram och långsamt blivit bättre förväntar sig många att Jack Hughes – draftettan från 2019 – ska slå igenom på allvar den här säsongen och den började onekligen alldeles strålande.

Först gav han Devils 2-1-ledning i slutet av hemmapremiärens andra period genom att vända på en femöring mitt i slottet – och blev så glad att han slängde upp klubban på läktaren.

Sedan avgjorde han på övertid – med ett mål så löjligt snyggt att det det lär vevas i highlights-sekvenser säsongen lång.

”Det var stort att få göra två mål”

Ynglingen fick pucken i egen zon, drev upp på högerkanten, skar in i slottet, höll i pucken, vände bort en Chicago-back och vände slutligen bort även målvakten Kevin Lankinen och lade retfullt enkelt in pucken med en backhand.

– Det är bara några få spelare som kan göra ett sådant mål, konstaterar coachen Lindy Ruff.

Hughes själv bara ler.

– Jag hade flera alternativ i huvudet under vägen fram men när jag såg att Ryan Graves gick rakt på kassen bestämde jag mig för att försöka göra det själv och hade bra tålamod, förklarar han.

– Det var stort att få göra två mål, särskilt som de var så viktiga. Men om det här bevisar att jag är på väg att ta nästa steg? Nja. Det är ju målet, men jag tycker att jag spelat mycket bättre tidigare. Det här var som helhet en rätt ordinär insats.

Han var för övrigt inte ensam i familjen om att triumfera under natten. Lillebrodern Luke – som till Jacks vilda glädje valdes av Devils i sommarens draft – gjorde sitt första mål för University of Michigan på samma gång.

– Det visste jag inte, säger storebror och skiner som en sol.

– Jag bara såg att pappa messat. ”Det är en bra kväll för familjen” sa han, haha.

Johnsson gjorde mål direkt

Andreas Johnsson gjorde också mål i Devils-premiären – och imponerade överlag.

– Ja, det var nog Andreas bästa match för Devils, konstaterar Lindy Ruff.

Även Newark-klubbens nye backstjärna Dougie Hamilton nätade – efter sjutton sekunder.

Så ska en ny epok inledas.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!