McDavids nya show: ”Inte gjort ett sånt mål tidigare”

Connor McDavid.
Connor McDavid.

NEW YORK. Vatten är blött, solen går upp i öst och Connor McDavid har redan fullbordat sitt första hattrick för säsongen.

– Det var roligt att få sätta ett direktskott i powerplay, ett sådant mål tror jag inte att jag gjort tidigare, säger superstjärnan efter 5–2-segern i ”Slaget om Albeta” mot Calgary.

Det finns ju några odiskutabla konstanter i världen och Connor McDavids förmåga att skicka in hockeypuckar i målburar är sannerligen en av dem.

Ja, det händer med sådan frekvens att nattens hattrick – årets första och NHL-karriärens tionde – knappt omnämns när det emotionella derbyt mot Calgary Flames sammanfattas.

Själv rycker han mest på axlarna – utom när han får frågor om det andra målet, för det var något så ovanligt som ett direktskott i nättaket från högra tekningscirkeln i ett powerplay.

– Det var roligt att få göra för jag tror inte att jag gjort ett sådant mål tidigare. Men jag har definitivt tränat på det och fick en väldigt fin passning av Darnell Nurse.

Bättre och bättre för varje dag

Även finländaren Jesse Puljujärvi – som verkligen börjar bli varm i sina nordamerikanska kläder nu – hade en fin kväll och bidrog med såväl mål som två assist.

– Han får och mer självförtroende och blir bättre och bättre för varje dag, berömmer tyske lagkamraten Leon Draisaitl.

Som så ofta var ”Slaget om Alberta” känsloladdat och stökigt och framförallt i slutet av första perioden spårade det nästintill ur.

Det var också då man från Oilers-sidan menar att svenske Flames-backen Rasmus Andersson skallade Kailer Yamamoto under ett handgemäng

– I mina ögon såg det så ut, ligan kommer nog titta på det, säger Oilers-coachen Dave Tippett.

Elias Lindholm gjorde ett av gästernas mål – på assist från just Andersson.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!