Klart: Sportcheferna förlänger med regerande mästarna

avEmil Carlsvärd, TT

Foto: Mikael Fritzon/TT
Johan Davidsson fortsätter som assisterande sportchef i HV71 fram till 2020. Arkivbild.

HV71 verkar vara nöjda med sitt sportsliga arbete.

De regerande mästarna har nämligen förlängt avtalen med bägge sportcheferna, Johan och Johan (Hult och Davidsson), över de kommande två åren.

– För att vara framgångsrika är vi övertygade om att vi måste jobba långsiktigt och detta är en del i det, säger HV71:s klubbdirektör Agne Bengtsson i ett pressmeddelande.

Johan Hult spelade i HV71 mellan åren 1997–2003, medan Johan Davidsson tillhörde klubben som spelare mellan åren 1992–97 och 2001–2013, där Davidsson dessutom var lagkapten under elva raka säsonger.

Numera är Johan-duon sportchefer i klubben, vilket de varit sedan 2014. Nu står det klart att de båda får fortsatt förtroende fram till 2020.

”Skickliga på lagbyggen”

– Johan och Johan har gjort det väldigt bra sedan de tillträdde 2014 och visat hur skickliga de är på lagbygge. För att vara framgångsrika är vi övertygade om att vi måste jobba långsiktigt och detta är en del i det, säger klubbdirektören Agne Bengtsson i ett pressmeddelande.

Assisterande sportchefen Johan Davidsson har sin tröja, 76, hissade i taket i Kinnarps Arena.

– Vi är naturligtvis glada över att HV71 ger oss fortsatt förtroende att leda herrlaget in i framtiden, säger Johan Hult.

De nya kontrakten med sportcheferna är skrivna på två år.

ARTIKELN HANDLAR OM