Succétränaren lämnar Frölunda

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYR N
HOCKEY

GÖTEBORG: Han ligger bakom utvecklingen för stjärnbackar som Rasmus Dahlin, Henrik Tömmernes, Oscar Fantenberg och Lukas Bengtsson.

Nu kan Sportbladet avslöja att defensive coachen Pär Johansson lämnar Frölunda efter säsongen.

– Kontraktet går ut och jag har valt att göra något annat, säger han.

Första säsongen slutade med SHL- och CHL-guld. Andra året med en försvarad CHL-titel. Pär Johansson kom till Frölunda inför säsongen 2015/16 för att ta hand om Frölundas defensiv - och har under sina två säsonger i klubben fått se tre av sina backar lämna för Nordamerika, och ytterligare två gå till till KHL och NLA. Till nästa säsong väntas också Rasmus Dahlin och John Nyberg vara färdiga för NHL.

Men samtidigt som Dahlin lär väljas först i NHL-draften väljer också hans defensive coach att gå vidare. Frölunda och Johansson har diskuterat en kontraktsförlängning sedan i våras, gällande ett långtidskontrakt. Men enligt Sportbladets uppgifter har han nu valt att tacka nej.
Uppgifter som Pär Johansson bekräftar.

– Ja, jag har erbjudits en kontraktsförlängning och vi har diskuterat länge. Men jag har beslutat mig för att tacka nej. Ibland får man stanna upp och reflektera och det är det jag ska göra nu. Vi har haft tre riktigt bra år och det är kul att jobba här. Det kommer att bli några fantastiska månader framöver där vi förhoppningsvis kan gå hela vägen igen. Så det är ingen jättestor och dramatisk grej för mig, utan kontraktet går ut och jag har valt att göra något annat.

”Ingen händelse i min värld”

Han har meddelat klubbledningen och tränarkollegorna sitt beslut, men spelarna har inget fått veta.

Vad har du fått för reaktioner från Roger Rönnberg?

– Vi har inte pratat så jättemycket om det, det är mer som du och jag här nu. I min värld är det ingen händelse. Det kanske det är, men inte i min värld. Kontraktet går ju ut.

Han har tidigare varit både tränare och sportchef i danska Odense, liksom assisterande i Mora och norska Stjernen. De tre senaste säsongerna har han varit assisterande i Frölunda.

Är det en roll som huvudtränare som lockar nu?

– Nja, det är inte alls säkert. Det är därför jag känner att jag ska stanna upp och reflektera. Som du säger har jag gjort många saker i den här branschen, nu ska jag hitta något bra i nästa jobb. Om det kommer i april eller augusti det vet jag inte.

Har du krokar ute?

– Nej, jag har inte lagt ut en enda krok ännu. Jag har över huvud taget inget, nu är det fullt fokus på Frölunda. Jag har varit på Götaplatsen en gång under de här åren och jag är magiskt sugen på att komma dit igen.

ARTIKELN HANDLAR OM