”Det här kan vara vändningen”

HOCKEY

NEW YORK. Ottawa Senators fullbordade säsongens mest lyckade helg i natt.

Efter att ha vänt 2-5 till 6-5-seger mot San Jose ett dygn tidigare sopade de till serieledande Tampa med 6-3.

– Vi är ju egentligen ett bra lag och hoppas det här kan vara den stora vändningen, säger Erik Karlsson, som själv stod för tre assist, till Sportbladet.

1 av 2 | Foto: Fred Chartrand / TT / NTB Scanpix

Kan det bli som 2015 igen?

Det var då Ottawa Senators i februari hade 14 poäng upp till strecket men iscensatte NHL-historiens mäktigaste comeback och säkrade en playoff-plats i allra sista omgången.

Och efter den här helgen känns det inte helt absurt att fråga om de har en repris i sig.

Igår lyckades de alltså, efter en fantastisk tredjeperiod, vända 2-5-underläge mot San Jose till 6-5-seger – och i natt följde de upp med en 6-3-triumf mot självaste Tampa Bay Lightning. Trots att de i mittperioden tappade den 3-0 de skaffade sig under de inledande 20 minuterna.

Fortsätter det likadant ska de nio poäng som i nuläget skiljer dem från ett nytt slutspelsframträdande definitivt gå att äta upp...

”Jäkligt starkt”

– Ja, det är ju det vi hoppas. Vi vet sedan tidigare att vi kan och det här är något vi ska kunna bygga vidare på, säger Erik Karlsson när vi når honom efter Tampa-matchen.

– Vi har av någon anledning haft svårt att komma upp i normal standard tidigare den här säsongen, men vi är ju egentligen ett bra lag och det har vi visat i de här matcherna. Att komma tillbaka och slå Tampa efter att ha tappat ledning, det är jäkligt starkt.

Den småländske kaptenen hade en av de mer lyckade kvällarna för säsongen för egen del också. Han svarade för tre assist, var plus fem och täckte fyra skott under en knapp halvtimme på isen.

Mål av Hedman

– Jo, det kändes bra. Det har inte hört till vanligheterna att jag producerat så mycket i en och samma match i år så det är förstås roligt, säger han.

Förmodligen är det framförallt där hoppet om ett nytt 2015 bor. Om ”EK65” efter en, med hans mått, blek höst varvar upp på allvar kan vad som helst hända....

Victor Hedman, Karlssons vän och främste rival om epitetet ”Sveriges bäste back” de senaste åren, gjorde för övrigt ett av Tampas mål. 

▪▪▪

I ett djupfryst Boston var det Patrice Bergeron Show under natten.

Den 32-årige kaptenen stod för en alldeles fenomenal insats när glödheta Bruins krossade Carolina med 7-1. Han gjorde själv fyra mål och spelade fram till ett.

– Jag tror inte jag gjort fyra mål i en match sedan jag var sexton år, så det känns lite speciellt, säger han.

Åtta galna hyllningar till Erik Karlsson 00:44

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM