Nilsson till attack mot LSK:s maskande

HOCKEY

”Det känns utstuderat”

Foto: Bosse Nilsson.

Helsingborg förlorade med 1–0 hemma mot nästjumbon Ljungskile. Då gick tränaren Bosse Nilsson till attack mot bottenlagets spelfördröjningar.

– Det är ytterligare ett lag som vill att vi ska spela så att de kan få ha roligt, svarar Ljungskiles tränare David Wilson.

Redan under matchen mot Ljungskile var Bosse Nilsson irriterad på gästerna som i flera andra matcher anklagats för att maska. I en intervju med TV 4 Sport menade han att domaren borde göra något åt gästernas spelfördröjningar.

– Vid varenda frispark. Har du sett deras målvakt? Han tar inte bollen som ligger närmast. Det känns väldigt utstuderat, sa Nilsson bland annat.

Wilsons försvar

Efter matchen fick Christoffer Andersson frågan om vad han tyckte om Ljungskiles sätt att ta god tid på sig vid spelavbrott.

– Självklart vill man att alla ska sätta igång bollen och spela bakifrån, men Ljungskile gör det bra på sitt sätt. Men kanske blir man irriterad när det tar de här tio,femton extra sekunderna, säger han till TV 4 Sport.

LSK:s tränare David Wilson försvarade sitt lags uppträdande på presskonferensen efter matchen.

– Vi gör vad vi kan för att stanna i allsvenskan. Vi möter ytterligare ett lag som vill att vi ska spela så att de kan få ha roligt.

Naturligt att ta tid på sig

Nilsson efterlyser hårdare tag från domarna.

– Jag är kanske lite skeptiskt till att domaren tillåter så mycket spelfördröjande inslag. Men det kan inte vi påverka, säger han.

En av matchvinnarna i Ljungskile, Niklas Löfgren, menar att det är helt naturligt att ta tid på sig.

– Det är vår tid att få andas på planen. Jag vet inget lag som leder borta mot Helsingborg med 1–0 som inte skulle göra det, säger han till TV 4 Sport.

ARTIKELN HANDLAR OM