Västerås uppgång och fall

- från degradering till dagens kvalseriespel

2000 - VIK åker ur Elitserien efter att ha slutat elva i grundserien och trea i Elitseriekvalet. En stor hög med skulder sätter stopp för spel i Allsvenskan då VIK Hockey begärdes i konkurs 28 juni. Omstart i division 2 skulle ske med Juniorlaget.

2001 - VIK vinner division 2 och Alltvåan med endast en förlust. Kvalet slutar med VIK i topp och avancemanget till Division 1 är färdigt.

2002 - VIK går igenom Division 1 och Allettan utan problem. Kvalet till Allsvenskan var tuffare och VIK förlorar den avgörande matchen hemma mot Nybro med 2-1 efter sudden. Tingsryds ekonomiska problem leder till en

vakant plats i Allsvenskan som går till VIK.

2003 - VIK slutar sjua i Grundserien och kommer trea i Fortsättningsserien.

2004 - VIK kommer bland de fyra bästa och får spela i Superallsvenskan där det blev en tuffare uppgift. Näst sist och man stannar kvar i Allsvenskan.

2005 - VIK missar Superallsvenskan med 3 poäng och i fortsättningsserien går man vidare till Play Off. Rögle besegras med 2 matcher och mot Nyköping blev det ett tråkigt avslut i den avgörande matchen till Elitseriekvalet. VIK Hockey slår ihop med Västerås HC och bildar det nya namnet VIK Västerås HK.

2006 – I den nya Allsvenskan gör VIK sin sämsta säsong med blandade resultat och en nionde plats med elva poäng till en plats i Elitseriekvalet. 16 matcher gick till förlängning av totalt 42.

2007 – VIK kommer fyra vilket innebär Play Off där det tar stopp efter två matcher mot Nyköping.

Källa: vik.se

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!