Skellefteå vill ha kvar succéduon

HOCKEY

Johnsson och Lindgren erbjuds långtidskontrakt

Per-Erik Johnsson gör succé som tränare för Skellefteå AIK.

Nu vill föreningen knyta upp ”Perra” och andretränaren Mats Lindgren på längre sikt.

– De har varit ett väldigt lyckat team, vi vill skapa kontinuitet, säger sportchefen Peo Larsson.

Foto: Joel Marklund
Kvar i båset? Skellefteå AIK vill förlänga kontraktet med tränarduon Mats Lindgren och Per-Erik Johnsson.

Och Per-Erik Johnsson själv är inte främmande för en fortsättning hos nykomlingen som för närvarande ligger på den åttonde och sista slutspelsplatsen.

– Jag vill fortsätta, men det finns en social del i det, säger ”Perra” till Västerbottens Folkblad.

– Jag trivs bra med hockeyn. Men familjen är hemma i Karlstad och jag måste få prata mer med den.

Enligt tidningen har Johnsson inte fått några förfrågningar från andra elitklubbar och räknar med att lämna besked till Skellefteå så snart som möjligt.

Hoppas på snabb lösning

– Det handlar om ”Perras” sociala situation. Men min förhoppning är att vi löser det här så fort det går. Då slipper vi alla spekulationer, säger Peo Larsson till VF.

Andretränaren Mats Lindgren, som även fanns med förra säsongen, vid sidan av Tommy Samuelsson, ser ut att stanna i klubben.

– Familjen trivs i stan och vi har bestämt oss för att stanna i Skellefteå. Det vore roligt att få fortsätta bygga vidare på något i stället för att börja om på noll igen med en ny tränare, säger Lindgren till VF.

Om Skellefteå har överraskat de flesta experterna positivt så gäller det omvända för kvällen motståndare Frölunda. Fjolårsfinalisten ligger på nionde plats, tre poäng efter Skellefteå inför kvällens möte.

Senast lagen möttes i Scandinavium var i omgång fyra. Då vann bortalaget med 3–2, Skellefteås första seger i elitserien sedan 1989.

Mårten Lundmark

ARTIKELN HANDLAR OM