...och nu ber Skellefteå Hedström om ursäkt

HOCKEY

Jonte: Stort av Skellefteå – jag är imponerad och glad

ÖRNSKÖLDSVIK

Skellefteå tar avstånd från sin publiks uppträdande i lördags.

Sportbladet lät Timrås landslagsforward Jonathan Hedström ta del av ursäkten på klubbens hemsida.

– Stort av Skellefteå. Jag är imponerad och glad, säger Jonte.

Foto: HÄNGDES I SNARA Nu ber Skellefteå Jonathan Hedström ursäkt för att ”fansen” hängde upp en Timrå-docka i Skellefteå i lördags.

När Timrå åkte till Skellefteå i lördags fick laget se en docka hängande i en snara från ett brofäste med Timråtröja och nummer 71 på ryggen. "Psykologen hjälpte ej", stod det också.

- Jag tog mycket illa vid mig. Där passerade man med råge gränsen, säger Hedström.

"Det värmer"

Skellefteås klubbdirektör Pea Israelsson skriver på hemsidan bland annat följande:

"Dockan som vi har blivit rikskända för är ett övertramp av sällan skådat slag. Det är fullständigt ofattbart att någon valt att hänga upp den och jag hoppas att ni som gjort detta verkligen skäms. Nu vädjar jag till alla att vi lägger Jonte åt sidan och fokuserar all energi på Skellefteå AIK Hockey. Sist men inte minst, Jonte, du har visst många vänner kvar i Skellefteå, välkommen hem till Skellefteå när du vill".

- Stort av Skellefteå att skriva detta. Allt det här värmer förstås, säger han.

Hedström fortsätter:

– Timrås förre tränare Peo Larsson (i dag sportchef i Skellefteå) ringde också vår Kent Norberg i går. Allt det här värmer förstås.

Leder – med elva poäng

Jonathan Hedström var också nöjd med segern i går, som gör att laget ligger elva poäng före tvåan i elitserien efter lika många omgångar.

- Första periodens spel var bland det bästa jag någonsin varit med om, säger han. Vi är tunga och möta och kedjan jag just nu spelar i är den bästa jag varit med i.

Profilen Jonathan Hedström var inblandad i två av tre mål.

- Det visar väl lite hur farliga vi är trots allt, säger han. Kan vi bara fortsättningsvis vara lika ödmjuka som hittills kan det här bära långt.

Målvakten Johan Backlund prisar Jonte Hedström speciellt.

- Han är hur lugn och trygg som helst. Gör vi två mål vet vi att vi har poäng, gör vi tre vinner vi. Det är en härlig känsla.

Hasse Andersson ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM