...och Joel Lundqvist i AHL:s stjärnmatch

HOCKEY

Har gjort 33 poäng på 34 matcher

Nicklas Lidström ska representera de svenska färgerna i NHL:s allstar-match. I skuggan av detta har Joel Lundqvist fått ett liknande erkännande. 24-åringen ska nämligen delta i farmarligan AHL:s årliga stjärnmatch.

Den 29 januari spelas American hockey leagues allstar-match mellan Canadian AHL All star team och PlanetUSA, som består av både amerikaner och européer. Med på isen i Ricoh Coliseum i Toronto kommer en svensk att finnas – Iowa Stars forward Joel Lundqvist.

Tillsammans med finländarna Ville Koistinen (back i Milwaukee Admirals) och Karri Rämö (målvakt för Springfield Falcons) är Lundqvist ende nordbo i allstar-matchen.

Lundqvist, som skickades tillbaka till farmarligan av Dallas Stars i måndags, har varit Iowas bäste spelare den här säsongen. På 34 matcher har ex-frölundaiten gjort 15 mål och 18 assist.

Uttagen att spela matchen är även forwarden Jason Krog, som i fjol var lagkamrat med Joel Lundqvist i Frölunda. 31-årige Krog, som just nu spelar NHL-hockey med Atlanta Thrashers, kommer dock att representera det kanadensiska allstar-laget.

Uffe Bodin ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL