Sänktes av ny smäll

HOCKEY

Sanny Lindström: Det känns bra nu

KARLSTAD

Tacklingen från Emil Kåberg tog klockrent – och Sanny Lindström slog i isen.

Genast kom minnena tillbaka från smällen i Scandinavium då Lindström drabbades av hjärnskakning och var borta från spel i sex veckor.

– Men det är ingen fara och nu känns det bra, sa Lindström till Sportbladet sent i går kväll.

Foto: Emil Kåbergs rena tackling tog illa på Sanny Lindström.

Det var i mitten av första perioden som Emil Kåberg fick in en kraftig tackling på Sanny Lindström. Lindström hamnade på rygg på isen med befarad hjärnskakning.

– Det är en 50/50-puck som jag försöker vinna. Jag har sett tacklingen på tv efteråt och den var inte ful. Jag tappade bara balansen, säger Lindström.

Lindström vilade resten av matchen som försiktighetsåtgärd.

”Jag minns allt som hände”

Kåberg hyllade Lindström.

– Han är alldeles för ärlig. Flera andra spelare skulle ha kört upp en klubba för att skydda sig, men inte Sanny. Han offrar sig för laget och satsar hundra procent på att få ut pucken trots att han vet att jag är där, sa Kåberg.

Timråbacken ska läkarundersökas en andra gång i dag, men hoppas vara tillbaka i spel redan i torsdagens bortamatch mot Mora.

– Jag minns allt som hände både innan och efter smällen. Att det såg lite vingligt ut berodde antagligen på att jag fick en smäll på balanssinnet. Men nu känns det hur bra som helst, säger Sanny Lindström.

Färjestad vann matchen med 3–1.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM