"Vi hade en otrolig revanschlust"

HOCKEY

Brynäs reste sig efter jättesmällen – storseger i jumbomötet

Skakade Brynäs kom till jumbomötet med 3–8-smällen färsk i minnet.

10–2 kan förmodligen ha räddat jobbet på hårt pressade Olof Östblom.

– Det här var riktigt j-vla skönt. Vi hade en otrolig revanschlust, säger Brynäs-spelaren Mathias Månsson.

Näst sist i tabellen, bara sju segrar på 24 matcher – och så färska 3–8 mot Färjestad med sig in till psykologiskt hyperviktiga bottenmötet mot jumbon Södertälje.

Brynäs var i rejäl gungning inför nedsläpp med 28-årige Olof Östblom under hård press. Direkt under bussresan hem från Karlstad i veckan analyserades smällen och fokus försökte att riktas om.

– Vi ska visa att vi är betydligt bättre och har tagit fem poäng på de två senaste matcherna hemma. Nu måste vi släppa matchen i går och hitta ny energi till matchen i morgon, sa Östblom till GD i försnacket till Södertälje-mötet.

En förlust med konsekvenser

Förlusten då fick konsekvenser idag:

Daniel Hermansson petades helt.

Danne Johansson och Sebastian Karlsson bänkades från start.

Ove Molin flyttades ned till fjärdekedjan, med Johan Alcén uppflyttad till förstakedjan tillsammans med Andreas Dackell och Mads Hansen.

Resultatet?

En total överkörning.

Brynäs hade 3–1 med sig in till mittperioden och avgjorde där matchen helt: Mathias Månsson (två mål), Nicholas Angell och Markus Kankaanperä fixade 7–2.

– Det kändes riktigt skönt där ute. Vi gick tillbaka till de formationer som vi började säsongen med och det kände som att vi vet var vi har vandra, säger Mathias Månsson till Canal Plus.

Södertälje försökte få till en snabb förändring av händelseutvecklingen i sista perioden, besvikne målvaken Björn Burling byttes ut mot Jhonas Enroth och laget matchades tuffare i jakten på reducering.

Istället ökade Brynäs – Lars-Erik Spets tryckte in 8–2, Björn Danielsson 9–2 innan Ove Molin bokförde 10–2.

Östblom – en lättad Brynäs-tränare

Lita på att Brynäs-tränaren var lättad direkt efter slutsignalen:

– Det var oerhört skönt att få göra så mycket mål och verkligen få spela ut i sista perioden. Samtidigt ska man komma ihåg att de är ett stolpskott från 4–3 i mitten av andra, så jämnt är det. Istället fick vi kliva upp och göra 5-2 i anfallet efter, säger Olof Östblom.

10–2 ger ett uns av arbetsro, samtidigt som läget förvärras för Södertälje.

– Både vi och Södertälje är pressade lag just nu och lägger in oerhört mycket energi i varje match nu. När bubblan spricker är det oerhört lätt att det sticker i väg.

Trotjänaren Ove Molin hoppas att storsegern kan innebära ett litet trendbrott.

– Just att det blev 10 mål för oss spelar nog ingen roll, men att vi fick göra lite mål tror jag är viktigt. Det blir lite lättare att åka ned till Linköping på tisdag efter det här.

SSK-tränaren Leffe Strömberg var besviken:

– Vi går ut där 20 dagar av 20 och gör rätt för oss, men sen blir det så här... 5–2, 6–2, 7–2 är puckar som målvakten ska ta. Det vet Björn (Burling) om också, säger Leif Strömberg tll TT.

ARTIKELN HANDLAR OM