Hallams brutala domarsågning: ”Rädd för spelarnas säkerhet”

HOCKEY

VÄXJÖ. Växjö förlorade seriefinalen mot Djurgården.

Efter matchen sågade Växjö-tränaren Sam Hallam domarna längs med fotknölarna.

– Det är otroligt låg nivå. Jag blir rädd för spelarnas säkerhet, säger han till C More.

Det skiljer just nu fjorton poäng mellan ettan Växjö och tvåan Djurgården i tabellen, men i inbördes möten är det fördel för DIF som vunnit tre av fyra matcher.

Det fjärde mötet vann stockholmarna med 3-1 i Vida Arena efter att avgjort i den tredje perioden.

Eftersnacket handlade dock inte om matchen, utan om Växjö-tränaren Sam Hallam och hans rejäla sågning av domarduon.

”Jag blir orolig”

– Alltså domarnivån i dag... Jag blir orolig när jag ser sådana här matcher pågå. Jag är rädd för spelarnas säkerhet ett tag. Vi hade samma domare i Gävle nyss och den höll på att balla ur fullständigt, säger Växjö-tränaren till C More.

– Det är absolut inte att vi förlorar på grund av domaren, men nivån är otroligt låg. Det gäller kommunikation, bedömningar. Den ena vet jag inte ens om han visste att matchen pågick. Han blev påkörd till slut och då kanske han vaknade till.

På presskonferensen efter matchen fortsatte Sam Hallam sin kritik.

”Det är ett lotteri”

– Det är ett lotteri när det kommer till domarinsatsen från de här två, säger han.

Var det här droppen som fick bägaren att rinna över?

– Ja lite grand. Jag ska säga sådant här när vi vinner för det låter lite billigt, och jag vill förtydliga att vi inte förlorade på grund av domarna, men så fort man kliver utanför de mest etablerade och de högst rankade domarna så kan det se ut så här. Just i den här matchen... det är bedrövligt. Ibland upplever jag att domarna åker från matchen och att de alltid har vunnit och gör ”high five”. Jag hoppas de åker härifrån och tar till sig och mår lite dåligt. Jag är ledsen om jag tillfogar känslomässigt lidande, men det här är inte bra nog.

Vad krävs för att det ska bli bättre?

– Att vi inte slår oss för bröstet över att vi har så bra domare som vi gjort i Sverige de 25 senaste åren. Vi har spelat i CHL i år, det finns otroligt många bra domare från Europa.

Domaren svarar

En av huvuddomarna, Mikael Andersson, svarade på kritiken i C More-studion efter Sam Hallams utspel.

– Det blir lite mer desperation sista 20 och då dyker situationer upp, någon eftersläng och tackling och några utvisningar som vi tar. Sen har vi förmodligen missat någon utvisning åt båda hållen men jag känner inte att det var någon orättvis utdelning från vår sida i alla fall.

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26