Svenskarna sågar Forsbergs straff

Försvarar Nashville-svensken – vände och vann

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: Viasat

NEW YORK. Nashville fick i natt åter visa att de klarar sig utan Filip Forsberg – till lagkamraternas indignation avstängd just som han hade återvänt från skada. 

De låg under med 4-3 mot Islanders i Brooklyn i slutminuten, men kvitterade med 43 sekunder kvar och sedan avgjorde Roman Josi på övertid.

– Jag tycker vi var bästa laget hela matchen och förtjänade att vinna, säger målskytten Calle Järnkrok till Sportbladet

Att Filip Forsberg bestraffades med tre matchers avstängning för tacklingen han golvade New York Rangers-forwarden Jimmy Vesey med i lördags är inte populärt i Nashville-lägret, för att uttrycka det milt.

– Det är olyckligt att han blev skadad, men tre matcher känns väldigt överdrivet, sa den 23-årige snipern från Leksand själv till Hockeysverige.se timmarna innan nattens match mot New York Islanders i Brooklyn.

Lagkamraterna håller med, visar det sig.

– Man ser mycket värre smällar som det aldrig blir några straff för. Avstängning...det är förvånande, säger Viktor Arvidsson.

Calle Järnkrok är inne på samma linje.

– Man han hade kanske kunnat tänka sig att han skulle få lite böter, men inte bli avstängd, säger han.

– Filip har ju aldrig varit inblandad i någon liknande situation tidigare, han är inte precis någon återfallsförbrytare. Det borde de ha tagit fasta på.

”En rätt konstig match”

Nå, Preds fick åter visa att de klarar att vinna även utan sin blågule skyttekung.

Trots kraftigt spel- och skott-mot-mål-övertag låg de visserligen under med mindre än minuten kvar att spela, men när 43 sekunder återstod fick PK Subban och ”Arvy” fram pucken till Ryan Johansen vänster om kassen och så var det kvitterat.

Sedan stänkte alltså Roman Josi in avgörande 5-4 i 3.42 in i en härligt svängig och händelserik övertidsperiod.

– Jag tycker vi var bästa laget hela matchen och förtjänade att vinna, så det var skönt att det grejade sig, fortsätter Järnkrok.

– Det var en rätt konstig match, vi hade ju kunnat göra ytterligare fem mål, men målvakten var duktig och vi lite oskärpta i avslutningarna.

Inte herr Järnkrok själv, dock. I slutet av andra perioden krigade han in sitt tolfte mål för säsongen.

– Jag vet inte riktigt hur det gick till, jag fick bara tag i en lös puck vid kassen och lyckades få den över mållinjen, säger han.

Sverige-bekante schweizaren Kevin Fiala gjorde å sin sida två mål – och Mattias Ekholm bidrog med en assist.


Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE