Malmö nollade Örebro

HOCKEY

Tog sjunde raka segern mot topplaget.

Malmö trivs mot Örebro.

Skåningarna tog sjunde raka segern mot topplaget efter att ha vunnit med klara 3-0 hemma i Malmö Arena.

– Jag tycker att vi gör en stabil match, säger målvakten Markus Svensson som höll nollan.

Foto: Malmö jublar.

Örebro har inte lyckats vinna mot Malmö sedan man gick upp i allsvenskan.

Malmö tog sjunde raka segern när man vann med 3-0 i Malmö Arena och en av de stora matchvinnarna var Markus Svensson i mål som höll nollan efter att ha motat samtliga 25 Örebroskott.

– Jag hörde att någon sade att det var sjunde raka, det hade jag ingen koll på. Jag vet inte om vi har lätt mot dem egentligen, det handlar nog lite om slumpen, säger Svensson som var nöjd med genomförandet av matchen.

– Jag tycker att vi gör en riktigt stabil match, vi backcheckar hårt och är rejäla framför målburen.

Tvillingsuccé

Offensivt levererade återigen 18-åriga tvillingarna Pathrik och Ponthus Westerholm som regisserade Lucas Sandströms 1-0 mål i den första perioden.

Patrik Hersley ökade på till 2-0, också det i den första perioden, och mitt i matchen styrde Robin Alvarez vackert in 3-0.

– Att jag fick hålla nollan är bara en bonus, det viktigaste är att vi vinner, säger Markus Svensson som känner sig i bra form efter de två raka segrarna som kommit efter kollapsen mot Rögle i helgen.

– Det är alltid tråkigt att släppa in mål, men jag tycker inte att jag gjorde någon dåligt match mot Rögle, jag tänker inte så mycket på det. Det är bara att gå vidare.

Fjärde raka hemma

Malmö plockade nu fjärde raka hemmasegern och laget klättrade i och med vinsten upp på tredjeplatsen i tabellen, en poäng före Leksand. Malmö har dock tre matcher fler spelade än dalmasarna.

– Att vi spelat fler matcher spelar inte så stor roll, matcherna är lika viktiga ändå. Det är svårt att veta hur man ligger till, men det handlar bara om att vinna de egna matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM