Femte raka förlusten för Södertälje

Publicerad:
Uppdaterad:

Fem raka förluster för Södertälje. Då kommer landslagsuppehållet mycket lägligt.

– Ja, vi behöver ett brejk, sade Mattias Carlsson efter 1–6 mot HV71.

Foto: SCANPIX

Efter fjorton omgångar låg Södertälje sjua. Fem matcher och fem förluster senare är man sist i tabellen.

– Vi har släppt in några sena mål i ett par av de här matcherna, det är tungt. Man tycker att man spelar okej, men det har blivit flera uddamålsförluster. Då hamnar man snabbt långt ner i tabellen, sade Södertäljes forward Mattias Carlsson.

Nu väntar ett tolv dagar långt uppehåll för Karjala Tournament innan nästa match, bottenmötet med Frölunda.

– Förhoppningsvis får vi tillbaka några av våra skadade spelare efter uppehållet. Och det ska bli skönt att få ladda om efter den här dåliga trenden, sade Carlsson.

"Inte okej"

HV71 vann lördagens match utan att egentligen behöva anstränga sig. Jönköpingslaget gjorde vad man skulle, men ett skadedrabbat Södertälje bjöd inte särskilt mycket motstånd.

– Sättet vi förlorar på är inte okej. När det är många skador blir det spelare som får spela mer än vanligt. Då hoppas man att det ska få effekten att det blir en ovanligt bra arbetsinsats, men i dag bjöd vi inte alls till, sade Carlsson.

Södertälje saknade fem tongivande forwards; Robert Carlsson, Petri Pakaslahti, Joakim Eriksson, Martin Chabada och inte minst Linus Videll.

– Visst saknar vi flera bra spelare och det blir nya femmor. Det är självklart lättare att det blir missförstånd då, men det får inte förändra hela sättet vi spelar på, sade Carlsson.

Nära hålla nollan

Redan inför tredje perioden kändes matchen avgjord. Då hade HV71 3–0. Och i slutperioden rasade siffrorna iväg ordentligt.

– Vi hade ett jätteläge med spel fem mot tre i början av tredje, men då slarvade vi lite. Hade vi gjort mål där hade vi fått ny energi, men nu tog bensinen slut i stället, sade Carlsson.

I HV71:s mål gjorde Andreas Andersson en bra match. Han var bara 32 sekunder från att hålla nollan. Södertäljes tröstmål gjordes av just Mattias Carlsson.

– Tyvärr ger det ingen tröst, det spelar ingen roll att vi får avsluta matchen med ett mål framåt. Nu glömmer vi den här matchen och tar nya tag efter uppehållet, avslutade han.

TT

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN