HV71 nära mista guldhjälten till NHL

HOCKEY

Tedenby på väg till Devils

Svenska mästarna HV71 riskerar att mista Mattias Tedenby, 20.

Mycket talar för att han snart skriver på ett kontrakt med New Jersey Devils, uppger Jnytt.se.

– Jag vet att det finns intresse, säger Tedenby.

Tedenby och Djurgårdens supertalang Jacob Josefson, 19, spenderade en hel del tid ihop under Devils training camp förra sommaren.

– Vi spelar bra tillsammans, det är en ära för mig att spela med Jacob, sa Tedenby till Devils hemsida i juli förra året.

Nu verkar Devils intresserat av att plocka över den talangfulla duon, som för bara någon vecka sedan var rivaler i SM-finalen.

– Jag skulle inte bli förvånad. De har haft en outstanding säsong, säger klubbdirektören Lou Lamoriello till Star-Ledger.

”Väldigt imponerande”

Djurgården aviserade dock i ett pressmeddelande den 27 april att Josefson stannar en säsong till. Men Tedenby ser ut att vara förlorad för HV71 till nästa säsong.

– Vi har inte inlett några diskussioner än, men det är helt naturligt att de vill skriva kontrakt nu. Så småningom lär de förlora rättigheterna så vi tror att de försöker signa Mattias i sommar. De är väldigt imponerade av hans säsong så vi får se om allting löser sig, säger Tedenbys agent Claes Elefalk till Jnytt.se.

Petersson kan också försvinna

Mattias Tedenby säger själv till Jnytt.se att han inte vet om han är redo att testa NHL:

– Jag har inte testat än, men jag tycker jag har utvecklats och tagit många kliv framåt. Jag vet att det finns intresse, men jag måste hinna smälta guldet först så jag har inte tagit något beslut.

HV riskerar även att tappa André Petersson till Ottawa Senators.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71