Bofors: Helt klart årets match

avTobias Wixtröm

Tränaren hoppfull inför play off-mötet mot Malmö

Inför säsongen var det inga experter som trodde att Bofors skulle ha en chans på en play off-plats.

Nu är laget där – och i kväll möter de ett favoritippat Malmö Redhawks.

Och Mif-stjärnan Carl Söderberg medger att de ska vara numret större än motståndarna.

Det är många som höjt på ögonbrynen under säsongen när Bofors spelat stabilt och mer eller mindre hela tiden funnits med på play off-plats.

Trots att det blev tufft in i det sista knep Karlskoga-laget en av de fyra platserna, tillsammans med Malmö, Mora och Almtuna. Det blev sedan Malmö som motståndare i play off 1, och storstjärnan i Redhawks, Carl Söderberg, vet vad som krävs av honom och de andra killarna.

– Vi känner väl att vi i grunden är det bästa laget. Vi har minusstatistik, men det har vi mot alla lag i Play off. Alla lag säger att de fått det motstånd de vill ha. Nu får vi äntligen spela om det, säger Söderberg till Sydsvenskan.

”Årets match”

I Bofors-lägret är tränare Sam Hallam medveten om att hans lag har plusstatistik på Malmö under säsongen. Tre segrar på fyra matcher och totalt åtta poäng har det blivit för Bofors i den duellen. Men Hallam vill absolut inte titta för mycket på det som har varit.

– Det har varit väldigt tajt och jämnt, frånsett en match där de vann enkelt. Nu hoppas vi på ett bra och starkt publikstöd. Det är helt klart årets match vi spelar i kväll, säger han till Värmlands Folkblad.

Fotnot: Matchen mellan Bofors och Malmö visas live på Sportbladets webb-tvkanal S24.se kl 19.00.

ARTIKELN HANDLAR OM