Lundqvist satte stopp för Devils

HOCKEY

NEW YORK. Henrik Lundqvist vann slaget om Hudson-floden i natt.

Ett hungrigt New Jersey pepprade honom med skott, men ”Kungen av New York” var fullständigt omöjlig och gjorde sammanlagt 43 räddningar.

– Det var mycket action och då är det kul att spela, säger han efter New York Rangers 2–1-seger.

Det var att svårt att se att New York Rangers har osannolika 26 poäng till godo på ärkerivalen New Jersey Devils i Prudential Center i natt.

Hemmalaget var, i alla fall i två perioder, kvickare, piggare och låg på i ständig attack mot Henrik Lundqvist. Under de första 40 minuterna avlossade Ilia Kovaltjuk & co 36 skott och med en normal motståndarmålvakt hade de lätt varit i ledningen tre–fyra mål.

Men de hade ingen sån mot sig.

De hade Henrik Lundqvist – och han trivdes så utmärkt i den konstanta aggressionen att det bara blev ett endaste hemmamål.

– Ja, det var mycket action. De sköt konstant, ur alla tänkbara vinklar. Då är det kul att spela och mitt spel var väl helt okej, säger den svenske målvaktsstjärnan till tv-kanalen MSG.

”Alltid heta matcher”

Och han är, till skillnad från omvärlden, inte alls särskilt förvånad över att tabelljumbon bjöd upp till så yster dans.

– Det spelar ingen roll var vi ligger i tabellen, det blir alltid heta matcher mellan oss, vi har ju verkligen en rivalitet. Dessutom har de slitit i motvind länge och är desperata nu. Så jag var beredd, säger ”Henke”.

Det märktes.

Mats Zuccarello spelade även mot New Jersey, men fick betydligt mindre istid än i sina tidigare två matcher.

I Jersey hörde Mattias Tedenby till de som skapade allra mest; han hade bland annat ett friläge på Lundqvist, men lyckades inte göra mål. Han stod dock för assisten till Travis Zajacs tröstbalja.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL