LHC: ”Nu har vi luft under vingarna”

avJohannes Hägglund

LINKÖPING. Slutspelshoppet lever för Linköping inför den sista omgången.

Men det krävs vinst mot HV71 samtidigt som både Brynäs och Örebro måste förlora.

– Vi har en bra trend där borta. Nu har vi fått lite luft under vingarna och går för tre poäng, säger LHC-backen Almen Bibic.

Linköping har varit SHL:s formsvagaste lag den senaste tiden, men laget bröt sin fem raka matcher långa förlustsvit när man besegrade Brynäs med 3-2 efter förlängning.

– Det var längesen vi hade någon form av vinnarkänsla. Det är skönt, säger Linköpings tvåmålsskytt Broc Little.

Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

Amerikanen satte matchavgörande 3-2 i förlängningen. Målet fick videogranskas för att se om pucken verkligen var över mållinjen, och Little var osäker.

– Jag firade som att det var mål, men de var tajt, 50-50. Jag har haft många frilägen mot Rautio under de här åren, men det där var min tanke hela tiden (lägga pucken mellan benen). Jag kände att jag måste pröva något nytt mot honom. Nu fungerade det, säger Little.

”Vill aldrig bli åsidosatt”

Målet betyder att Linköpings hopp om slutspel lever. De är två poäng bakom både Örebro och Brynäs inför den sista omgången. Samtliga tre lag spelar på bortaplan på torsdag. Örebro möter Malmö, Brynäs Frölunda medan för Linköping väntar rivalmöte mot HV71 i Jönköping.

– Jag vet inte oddsen, men allt vi kan göra är att oroa oss för vår match. Vi behöver tre poäng, säger Little.

LHC:s andra målskytt den här kvällen var Almen Bibic, som var tillbaka i truppen efter att ha varit utanför laget i de tre senaste matcherna.

– Man vill helst spela. Det vill alla idrottare. Man vill aldrig bli åsidosatt. Det är inte kul, säger Bibic, som är optimistisk inför HV-matchen.

– Vi har en bra trend där borta. Nu har vi fått lite luft under vingarna och går för tre poäng, säger Bibic.

ARTIKELN HANDLAR OM