”Han var snäll som inte slog mig...”

HOCKEY

Frögren: ”Jag är snäll”

1 av 4 | Foto: Träningsmatchen mellan Frölunda och Leksand blev en stökig historia. Frölundas Christoffer Persson och Jonas Frögren brakade ihop.

Titta på bilden. Jonas Frögren är ny sheriff i Leksand.

– Än är det krut i gubben, skrattar Frögren.

– Han var snäll som inte slog mig, säger Christoffer Persson.

Träningsmatchen mellan Frölunda och Leksand i går blev en stökig historia. Sex matchstraff och totalt 188 utvisningsminuter delades ut i mötet som Frölunda vann med 5–3.

Men dagen efter kan huvudpersonerna skratta åt fajten. Bilder där Leksands tuffing Jonas Frögren, 33, har dragit tröjan över Frölundas Christoffer Persson, 29, har fått stor spridning i sociala medier.

– Bilden är lite komisk, säger Jonas Frögren.

– Det är en bra bild som är tagen i precis rätt ögonblick. Jag har själv delat bilden på Instagram. Det är inte så mycket att säga, det var ju så det såg ut, säger Christoffer Persson.

”Slängde inte handskarna”

Båda fick matchstraff, något som Frögren hade svårt att förstå:

– Det var lite stökigt hela matchen, men ändå ganska juste. Jag vet inte om det var värt matchstraff.

– Jag lyckades få över tröjan över hans huvud, så att han satt fast. Jag ville inte få matchstraff, så jag slängde varken handskarna eller slog honom utan höll bara i honom. Jag trodde att jag bara skulle få två minuter, men det är som det är.

Du kunde lika gärna ha sopat på honom alltså...?

– Haha, nej. Jag är inte sån, jag är snäll...

”Som 15 år på nytt”

Christoffer Persson tackar Frögren för att han skonade honom:

– Han var lite mer rutinerad på det där. Det var snällt av honom att inte slå ett enda slag.

Det är inte första gången som Jonas Frögren buntar ihop Frölundaspelare. Under sin tid i Färjestad togs en klassisk bild där han ligger på Tomi Kallio och Niklas Andersson.

– Det är väldigt inspirerande att komma hem till Dalarna och spela i Leksand. Jag känner mig som 15 år på nytt, säger Jonas Frögren.

ARTIKELN HANDLAR OM