NHL

”Henke”: Lite stel och får huvudvärk

Av: 

Per Bjurman

HOCKEY

Hjälpte Rangers till ny seger efter otäcka skadan

NEW YORK. Bara två dygn efter den otäcka incidenten när han fick en puck på strupen var Henrik Lundqvist tillbaka i sin kasse i natt – och hjälpte New York Rangers till en viktig seger mot Florida.

– Jag är lite stel och får huvudvärk, men det är ingen fara och jag tyckte jag gjorde det jag skulle ikväll, säger han till Sportbladet efter 6-3-segern.

Han fortsatte ju spela även efter ha legat och sparkat i isen av smärta när han i lördags träffades olyckligt av ett skott på strupen, så det var ingen större chock att ”Kung Henrik” kom till spel i nattens hemmamatch mot Florida.

Visserligen har han fortfarande känningar i halsen, men...

”Kunnat bli mycket värre”

– Ja, det är lite stelt och jag får huvudvärk. Men det får jag ofta ändå, och pucken träffade trots allt lite på sidan av halsen. Det hade kunnat bli mycket värre om jag fått den mitt på struphuvudet, säger han när vi möter honom efter Florida-fajten på Madison Square Garden.

Han fortsätter:

– Jag tycker det funkade bra idag och det har det gjort i alla matcher sedan All Star-uppehållet. Även om inte resultatet gått min väg hela tiden känns det som jag i huvudsak gjort det jag ska.

Nattens match var ingen oförglömlig klassiker precis, i två perioder höll spelet tvärtom påfallande låg klass, men i Rangers omklädningsrum är stämningen efteråt ändå uppåt för två viktiga poäng stod på spel.

– Ja, Florida är närmast efter oss under strecket så det handlade om vi skulle ha tio eller sex poängs marginal och det känns väldigt bra att vi trots halvdant spel emellanåt lyckades vinna, säger Carl Hagelin.

Fast hyllas

Som tillsammans med kvicke kedjekamraten Jesper Fast var hemmalagets stora attraktion – trots en straffmiss i tredje perioden.

– Jag och ”Jeppe” trivs ihop och har spelat bra tillsammans ända sedan de parade ihop oss under Kalifornien-trippen. Vi har mycket energi och lyckas skapa en hel del, instämmer han.

Även coachen Alain Vigneault är påfallande nöjd med just Fast.

– ”Quicke” har blivit en av våra viktigaste spelare. Han jobbar hårt och är smart och pålitlig. 95 procent av gångerna han har pucken är jag helt lugn och vet att han kommer göra något bra av den, heter det.

Även Mats Zuccarello hade en lyckad kväll och stod både för mål och assist.

Samtidigt prickade Rick Nash in såväl 30:e som 31:a kassen för säsongen, varmed han delar förstaplatsen i målligan med Alex Ovetjkin.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Henrik Lundqvist
Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL