HV-fansen samlar in namn för Tedenby

Foto: Mattias Tedenby
HOCKEY

HV-fansen vill se Mattias Tedenby i klubben.

Över 800 personer har skrivit på en namninsamling för att påverka forwarden i hans beslut.

– Vi vill att han ska känna att vi fans bryr sig om honom och vill att han ska välja HV, säger initiativtagaren Anders Börjesson till Jönköpings-Posten.

Mattias Tedenby lämnar Nordamerika efter fyra säsonger. Den förre HV-forwarden var högaktuell för Lev Prag, som dock tvingades dra sig ur KHL på grund av ekonomiska problem.

24-åringen har ännu inte signat för någon ny klubb – vilket får HV71:s supportrar att hoppas på en återkomst.

Ett gäng supportrar har skapat en namninsamling för att få Tedenby till klubben. Och kampanjen växer sig allt större – enligt Jönköpings-Posten hade över 800 personer skrivit på sent på tisdagskvällen.

– Vi vill att han ska känna att vi fans bryr sig om honom och vill att han ska välja HV. Men förstår även att han kanske vill ut på andra äventyr i och med att han bara är 24 år. Men vi tror att en glad Tedenby är en bra Tedenby, och vi vill hans bästa. Förhoppningsvis är det i HV, säger Anders Börjesson till Jönköpings-Posten.

Vunnit dubbla SM-guld

Tedenby spelade i HV71 redan som junior och lämnade klubben för New Jersey 2010. Forwarden har vunnit två SM-guld med HV och bidrog med 19 poäng på 44 matcher säsongen innan han flyttade till NHL.

– När han var i klubben var han den stora liraren och om namninsamlingen kan påverka en liten procentdel i Mattias beslut så tycker jag det är värt det, säger Anders Börjesson.

ARTIKELN HANDLAR OM

HV71